Adm. direktør Kim Gulstad, Kirk Kapital. Foto: Kirk Kapital

Kirk Kapital-ledet konsortium køber Mobilhouse

Kirk Kapital og en gruppe aktionærer har med Kirk Kapital i spidsen købt danske Mobilhouse, som er en af landets førende virksomheder inden for midlertidigt bæredygtigt modulbyggeri.

Det oplyser Kirk Kapital, som er familien Kirk Johansens holding- og investeringsselskab, uden at komme ind på transaktionssummen.

Kirk Johansen-familien blev købt ud af Lego i 2007 og har siden tjent massivt på at investere i en lang række forskelligartede aktiver og selskaber via Kirk Kapital.

Bag salget af Mobilhouse står den svenske kapitalfond Adelis Equity, som har ejet Mobilhouse siden 2019.

Mobilhouse fik nyt strategisk fokus i 2017 
Mobilhouse blev etableret i 1961 og har igennem mange år produceret, udlejet og solgt mobile skurvogne. Siden 2017 har selskabet skiftet strategisk fokus fra mobile skurvogne til udlejning af modulære bygninger til mange forskellige formål, hvor der stilles krav til funktionalitet, indeklima, æstetik og bæredygtighed.

Kirk Kapital ejer nu 50 procent af Mobilhouse, mens Steffen Thomsen, Martin Mikkelsen og ledelsen vil eje de resterende aktier i selskabet.

Derfor opkøb
Kim Gulstad, adm. direktør i Kirk Kapital, glæder sig over opkøbet af Mobilhouse.

– Midlertidigt byggeri vinder i stigende grad frem som en effektiv og bæredygtig måde at få opfyldt et behov for flere lokaler. Mobilhouse adresserer dette marked med omkostningseffektive og fleksible løsninger. I tillæg så er Mobilhouse en af de få aktører i markedet som kan levere svanemærkede modulbyggerier. Vi er derfor begejstrede for at blive aktionær i Mobilhouse, og ønsker at støtte op omkring en plan, hvor Mobilhouse skal investere væsentlige midler i at udbygge porteføljen af bæredygtige modulløsninger, siger Kim Gulstad.

Mobilhouse kundebase udgør en bred portefølje af både offentlige og private kunder i Danmark. Modulerne kan kombineres og flyttes efter behov, og de eliminerer ofte behovet for at bygge nyt permanent byggeri, fremhæver Kim Gulstad.

Siden 2019 har Steffen Thomsen været i Mobilhouses bestyrelse. Efter opkøbet fortsætter han som aktionær og bliver bestyrelsesformand i Mobilhouse.

– Med det strategiske skifte for nogle år siden har Mobilhouse nu fået etableret en stærk og skalerbar forretning, drevet af en kompetent ledelse. På vegne af Adelis vil jeg gerne takke ledelsen og medarbejderne for deres store indsats de seneste år. Samtidig glæder jeg mig over at fortsætte samarbejdet med ledelsen og selskabet med et fokus på en yderligere accelerering af væksten de kommende år, siger Steffen Thomsen.

Direktør fortsætter i Mobilhouse
Benny Møller fortsætter som adm. direktør i Mobilhouse. Han glæder sig også til at accelerere selskabets vækst yderligere i de kommende år.

– Aktiviteten i Mobilhouse har aldrig været højere, og jeg ser frem til at accelerere den yderligere i de kommende år. Kirk Kapital og resten af aktionærkredsen deler vores værdier og fokus på at udvikle en bæredygtig virksomhed. Deres kompetencer og tilgang til aktivt ejerskab gør dem til ideelle partnere fremadrettet, siger Benny Møller.

Transaktionen blev underskrevet og gennemført den 23. november.

Læs også Kirk Property åbner nyt hotelkoncept med luksuslejligheder

Læs også Så meget solgte Kirk Kapital og NRE boligejendom for i eksklusivt Vejle-kvarter

 

Fakta: Mobilhouse

– Med mere end 60 års erfaring er Mobilhouse en af landets førende virksomheder inden for produktion og opførelse af midlertidigt modulbyggeri. Mobilhouse har fokus på at tilbyde bæredygtige modulære løsninger til sine kunder, herunder at kunne tilbyde svanemærkede modulbyggeri. Mobilhouse producerer selv modulerne i Fredericia og har en filial i Bjæverskov. Modulkonstruktionen er baseret på træ og modulerne har et CO2-aftryk, der er cirka 50 procent lavere end gennemsnitligt nybyggeri

– Størstedelen af Mobilhouse’ flåde er bygget efter bygningsreglementets regler for permanent byggeri. Det vil sige, at modulerne efterlever samme standarder som alt andet nybyggeri i Danmark i forhold til isolering, ventilation, dagslys mm.

Kilde og tekst: Mobilhouse

 

Fakta: Kirk Kapital

– Kirk Kapital er et familieejet investeringsselskab, der ejes af Kirk Johansen-familien. Kirk Johansen-familien er efterkommere af Ole Kirk Christiansen, som etablerede Lego. Kirk Kapital forvalter cirka 14 milliarder kr., der er investeret i strategiske investeringer og finansielle investeringer. Inden for de strategiske investeringer er Kirk Kapital en aktiv og langsigtet ejer med større minoritetspositioner i Beck Pack, Cookie Information, Dansk Træemballage, Danske Stenhuggerier, Ellepot, FMD, Globeteam, Kompan, Promon, Scanmetals, Tacton, TITAN Containers, TP Aerospace, TPS Rental Services og Vivomega

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder