Grundfos' nye kontorlokaler. Illustration: Aart

Grundfos vælger arkitekt til nyt kontorprojekt

Natur, trivsel og bæredygtighed. Det er kerneværdierne i Grundfos nye kontor, som bliver en udvidelse af virksomhedens hovedkvarter i Bjerringbro. Bygningen er cirka 1.400 kvm og er designet i samarbejde med ingeniørvirksomheden Niras. Det er den aarhusianske arkitektvirksomhed Aart, som skal tegne den nye kontorbygning.

Ifølge arkitekt og partner i Aart Kathrine Hegner Stærmose har velvære og trivsel været i fokus siden starten af projektet:

– Grundfos kom til os med et ønske om en bygning, hvor der var fokus på bæredygtighed og på medarbejdernes velvære. Forskning viser, at det fysiske arbejdsmiljø kan spille en stor rolle for medarbejderes trivsel, hvor det kan bidrage til bl.a. øget arbejdsglæde, større produktivitet og en nedbringelse af sygefravær. Med afsæt i viden om ’biophilic architecture’, hvor naturen bringes ind i bygningsdesignet, har vi arbejdet bevidst og målrettet med at oversætte Grundfos’ ønsker til konkrete løsninger i bygningen,

Ifølge planerne skal 90 medarbejdere flytte ind i kontoret mod september 2023. Naturen kommer til at spille en rolle i placeringen af kontoret, og alle kontorlokalerne vil pege ud mod en skov.

Vil være CO2-neutral
Ifølge Grundfos er bæredygtighed og en net-zero CO2-udledning på 90 procent senest 2050 en af virksomhedens største klimaambition. Dermed afspejler det nye kontor også virksomhedens klimamål.

– Vi har en ambition om at være verdens bedste arbejdsplads, og samtidig har vi en ambition om at nå net-zero i forhold til vores CO2-udledning. Denne fantastiske bygning lever fuldt ud op til vores målsætning om at gøre en positiv forskel for både mennesker og miljøet. fortæller Kjeld Schmidt Christensen, Head of Group Facility Management hos Grundfos.

Under selve byggeriet er det målsætningen at reducere co2-udledningen igennem materialevalget.

Læs også Innovater og Aart vinder 9.500 kvm stort boligprojekt

Læs også To profiler træder ind i toppen i Aart

Læs alle arkitektnyheder her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & akademier

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder