Alt klart til Business Arena – stolene venter på at blive fyldt

Torsdag den 24. november går det løs i København med den første Business Arena nogensinde. Business Arena er en ny konferenceform, hvor der især bliver sat fokus på offentligt-privat samarbejde i det byggede miljø igennem en række debatter. Det er en agenda, der af mange betegnes som helt afgørende, hvis vi skal lykkes med at skabe fremtidens velfærdssamfund, og det er i hvert fald præcis det, man drøfter på Business Arena i Helsinki og Oslo og i svenske byer som Stockholm, Göteborg og Malmö, hvor arenaen kører på 21. år.

I København er der mere end 220 tilmeldte til den første Business Arena nogensinde. Åbningen finder sted kl. 9 torsdag den 24. november, og byder på en dag med flere debatter.

– Business Arena har været en succes i Sverige i 20 år, og nu trækker vi konceptet til Danmark. Målet med Business Arena er at inkludere så mange aktører i branchen som muligt for at skabe en kvalificeret dialog mellem de forskellige interessenter, der er med til at udvikle byer, byområder og kvarterer i Danmark. Derfor forsøger vi også at skabe et forum, hvor private og offentlige får mulighed for at debattere nogle af de udfordringer, som vi står overfor på vej mod 2023, når der skal udvikles og disponeres, siger konferencechef Kim Plesner, Estate Media, som er arrangør af Business Arena.

Målet er, at jo vi kan lære af hinanden på tværs af fagligheder, brancher og geografi, jo dygtigere bliver vi også til at udvikle det byggede miljø. Derfor er det også vigtigt at inkludere så mange forskellige interesser som muligt.

– Vi har valgt at invitere nogle af de vigtigste og mest samlende institutioner i branchen med ind på Business Arena. Det kommer til at foregå sådan, at der er en række fælles indlæg og oplæg fra en større scene, og så er der Breakout sessions, hvor man kan vælge mellem to forskellige spor. Her bliver det om formiddagen Bygherreforeningen og Byens Netværk, der har skabt et rigtig spændende program, mens det i eftermiddagstimerne bliver Ejendomdanmark og Byggesocietetet. Jeg garanterer for, at vi kommer bredt rundt i netop de emner, der er så vigtige netop nu, og jeg glæder mig utroligt til at skabe et helt nyt forum, hvor man bredt – og uden de sædvanlige skel mellem offentligt-privat, projekterende-udførende og forskellige særinteresser, – kan diskutere, hvordan vi bedst muligt udvikler det byggede miljø og vores byer, siger Kim Plesner.

Lars Brinte (tv) og Dan Neland, Malmö Stad, var blandt dem, der indtog de mere end 125 partnerstande på Business Arena i Stockholm i september. De kommer også på Business Arena i København den 24. november. Foto: Estate Media.

Erfarne Gehl Architects sætter scenen
Det er en af de mest drevne i netop det, der er med til at sætte rammen i det første panel. Gehl Architects Helle Søholt kommer nemlig her til at debattere, hvordan vi udvikler bedre i fællesskab. Hun bliver fulgt af de første to break-out sessions, hvor Bygherreforeningen sætter rammen for, hvordan man skaber attraktive byområder med bygge- og udviklingschef Lone Zeeberg FSB, områdechef Jesper Malm, Bygherreforeningen, projektudviklingschef Emilie Karlsbad, AKF Holding, og Karina Lauridsen, direktør for kunde- og foreningsudvikling i Boligkontoret Danmark.

Borgerinddragelse som Guds gave eller kun til besvær
På hovedscenen bliver der mulighed for at høre det nyeste fra bæredygtighedsfronten med ESG Manager Christian Haaber Westergaard Nielsen, Thylander, og CEO Mette Qvist, Green Building Council Denmark, og her bliver der sluttet af med borgerinddragelse under overskriften Guds gave eller møgirriterende med to toperfarne profiler på det område nemlig adm. direktør Anne Skovbro, By & Havn, bystrategisk chef Kenneth Horst Hansen, Københavns Kommune, advokat Knud Foldschack og chefredaktør Kamilla Sevel, Estate Media.

– Vi er klar til at skabe en debatkonference med det mål at skabe bedre byer i de nordiske lande gennem dialog mellem offentlige og private parter. Vi håber, at vi på den måde også kan bidrage til den vigtige plandiskussion, som kun bliver mere aktuel i øjeblikket, siger Kim Plesner.

Blandt de bekræftede partnere i København er Castellum, SBB, Krook & Tjäder, Apcoa, Malmö Stad, Københavns Kommune, Newsec, Eways, Vordingborg Kommune og Nordanö. Det er fortsat muligt at tilmelde sig Business Arena.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder