Ejendomsadvokaterne er midt i en omstilling af deres forretning. Her er det DLA Pipers domicil. Foto: Estate Media.

Ejendomsadvokater i omstilling fra transaktioner til tvister

Den omskiftelige markedssituation og en potentiel recession er klart den største bekymring hos danske ejendomsadvokater ved indgangen til 2023.

Hovedparten af advokaterne i Estate Medias årlige analyse af ejendomsadvokatbranchen kunne mærke de første tegn i forsommeren, hvor der ovenpå et transaktionsmæssigt rekordår startede en tøven i markedet.

– Vi har siden juni kunne se en opbremsning i transaktionsaktiviteten med langt flere afbrudte processer end normalt, men vi opretholder stadig et højt aktivitetsniveau baseret på blandt andet udviklingssager og asset management-sager, siger Jakob Schou Midtgaard, der er advokat, partner og leder af Accuras 84 mand store ejendomsteam.

Accura er ligesom flere andre af de store ejendomsadvokater vokset voldsomt i både 2020, 2021 og 2022, og målt på antal ansatte inden for specialerne Fast Ejendom og Entreprise er advokatfirmaet nu størst i Danmark sammen med Advokatfirmaet Poul Schmith.

– Vi har investeret intensivt i både asset management, i vores regulatoriske team, og i sager, projekter og viden relateret til ESG. Det bliver helt sikkert udfordrende, hvis vi får et fladt marked i længere tid, men vi regner med, at vi har indrettet os sådan, at vi har den rigtige strategi og det rigtige team til markedet i 2023. Det vigtigste for os, og sådan set for alle i advokatbranchen, bliver at turde at blive ved med at investere i innovation, ledelse og ESG, siger Jakob Schou Midtgaard.

Læs hele Estate Medias årlige analyse af ejendomsadvokatbranchen i Estate Magasin nr. 6/2022. Den nye udgave kan du læse her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & akademier

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder