Nu er det tid til et nyt kapital for Dalum Kloster, efter at de fredede og bevaringsværdige klosterbygninger, en kirke og anneksbygninger med blandt andet lejligheder er solgt til MT Højgaard. Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech

MT Højgaard køber Dalum Kloster – ser stort udviklingspotentiale

MT Højgaard Projektudvikling har købt Dalum Kloster i den sydlige del af Odense. Siden 1903 har klostret været ejet af den katolske Sct. Hedvig Stiftelsen og ageret hvilehjem. Nu er det tid til et nyt kapital for Dalum Kloster, efter at de fredede og bevaringsværdige klosterbygninger, en kirke og anneksbygninger med blandt andet boliger er solgt off-market.

Det oplyser EDC Erhverv Poul Erik Bech, der har formidlet salget af den historiske ejendom med 8,7 ha tilhørende grundareal og et samlet bygningsareal på cirka 3.800 kvm, som MT Højgaard Projektudvikling overtager ved årsskiftet.

Transaktionssummen er endnu ikke offentliggjort.

– Dalum er et fantastisk område med fin afstand til Odense C og samtidig tilbagetrukket fra byen. Der er gode fritidsaktivitetsmuligheder og et stærkt lokalsamfund. Vi ser et stort potentiale i området, og det er også grunden til, at vi nu skal i gang med endnu et projekt i området, siger projektudviklingsdirektør Frederik Østergaard Kristiansen, MT Højgaard Projektudvikling.

Læs også Ny topdirektør og projektudviklingsdirektør i MT Højgaard Projektudvikling

Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech

Andet projekt i Dalum
Det andet projekt, som Frederik Østergaard Kristiansen hentyder til, er den tidligere papirfabrik på modsatte side af Dalumvej. I 2019 købte MT Højgaard ejendommen og har siden været i gang med at opbygge et helt nyt boligområde med både lejelejligheder, rækkehuse, ejerlejligheder i New Yorker-stil og et bofællesskab for seniorer. Området ved den gamle papirfabrik forventes at stå færdigt i midten af 2024.

Læs også Niam køber Odense-projekt for 577 millioner kr. af MT Højgaard Projektudvikling

Læs også MT Højgaard udvikler milliardprojekt i Odense

Den store park, som ligger i forlængelse af Dalum Kloster, har været lukket for offentligheden, men nu skal den åbnes.

– Indtil nu har ejendommen og hele den omkringliggende fantastiske park været lukket af og hegnet ind. Parken indeholder et fantastisk stort grønt område med flotte gamle træer, og det skal resten af lokalbefolkningen i Dalum selvfølgelig have glæde af. Vi håber derfor, at vi i samarbejde med Odense Kommune kan udvikle ejendommen, så disse fantastiske rammer åbnes op for omverdenen, siger Frederik Østergaard Kristiansen.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder