Adm. direktør og partner Carsten Gørtz Petersen, Colliers International Danmark. Foto: Colliers

Colliers afskediger ni medarbejdere

Colliers har tirsdag formiddag afskediget ni medarbejdere som konsekvens af den ændrede markedssituation, oplyser erhvervsmægleren.

– Vi har de seneste år gearet vores organisation til yderligere vækst for at få en større del af det danske marked. Det er lykkedes, og vores markedsandel på transaktioner er steget til godt 40 procent af det samlede transaktionsmarked i 2022 indtil videre. Men når markedet bremser så markant op, bliver vi som ansvarlig ledelse naturligvis nødt til at udvise rettidig omhu og forholde os til vores omkostningsbase, selvom det ikke er noget, vi er glade for, siger adm. direktør og partner Carsten Gørtz Petersen, Colliers International Danmark.

Sådan rammer nedskæringen
Nedskæringen sker bredt i organisationen i både kundevendte stillinger og støttefunktioner. Samtidig reduceres planlagte ansættelser i resten af 2022 og 2023 til alene at omfatte udvalgte og nødvendige rekrutteringer. Herudover vil Colliers have særligt fokus på øvrige omkostninger og besparelsesmuligheder.

– Det er særligt usikkerheden om renten og en forventet justering af afkastene i forhold til de nye markedsbetingelser, som har medført, at mange investorer og sælgere er afventende efter nogle hektiske år med høj aktivitet og historisk lave renter, siger Carsten Gørtz Petersen.

– Når mere end halvdelen af vores omsætning udgøres af transaktioner, og transaktionsvolumenen falder betragteligt, kan det naturligvis mærkes hos os. Det kræver en stabilisering af renteniveauerne, før vi ser, at markedet vender igen, og jeg tror ikke, at vi kommer til at opleve sidste års høje aktivitetsniveau igen foreløbigt. Det er dog samtidig bemærkelsesværdigt, hvor robust rådgivnings- og udlejningsmarkedet er, og det er naturligvis positivt, fortsætter han.

2023
Carsten Gørtz Petersen tilføjer, at Colliers forventer et afdæmpet marked i begyndelsen af 2023 med efterfølgende tiltagende aktivitet på transaktionsmarkedet i både 2. og 3. kvartal som følge af stabiliserede renter. Derudover ser han flere vækstmuligheder i markedet på længere sigt:

– Colliers’ køb af Pangea i Sverige og Norge åbner for helt nye vækstmuligheder for både os og vores kunder. Derudover fastholder vi en stærk organisation med 160 medarbejdere fordelt på vores fem lokationer i Danmark, der leverer ekspertrådgivning inden for hele ejendomsspektret. Vores mål om at fordoble vores forretning i 2025 i forhold til 2020 er uændret.

Læs mere i Colliers-direktør: Sådan vil vi løfte vores forretning

Læs også Colliers køber Pangea Property Partners

Rekordoverskud i 2021
Colliers i Danmark landede i 2021 et stigende resultat før skat på 77,8 millioner kr. mod 16,6 millioner kr. i 2020 – altså næsten en femdobling af overskuddet.

Læs mere i Colliers næsten femdobler overskud til ny rekord

Læs også Stor optur for næsten alle erhvervsmæglere efter coronaår

Læs alle nyheder om erhvervsmæglere her

Læs alle navnenyheder her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder