Den kommende flerbrugerkontorejendom CPH Pulse på Havneholmen 2-4 på Havneholmen ved Københavns Havn bliver 16.830 kvm stor og er anden etape af Skanskas CPH Highline-projekt. Illustration: Holscher Nordberg

Grønne lejekontrakter afløser sorte i 2025

Grønne lejekontrakter er på vej frem over hele verden. Endnu er der kun på internationale lejere, der i lejekontrakten forlanger juridisk bindende klausuler om ejendommens bæredygtighed. Men det kommer. Vi har allerede set det i enkelte tilfælde i Danmark, og det ser ud til at være i kraftig vækst i de kommende år.

Et af verdens største mæglerfirmaer, JLL, har nemlig netop spurgt 340 selskaber med udgangspunkt i Asien om, hvilke forventninger de ESG-ansvarlige har til fremtidens lejekontrakter. Og her vurderer to ud af tre, at de fremover vil underskrive såkaldte grønne lejekontrakter, der på den ene eller den anden måde forpligter lejer og udlejer til at arbejde aktivt med at nedbringe ejendommens CO2-aftryk.

Der kan være flere grunde til, at man som virksomhed ønsker at indgå lejekontrakter med forpligtende målepunkter.

Læs hele artiklen i Estate Magasin nr. 6/2022. Den nye udgave kan du læse her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & akademier

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder