Sønderjyllandsgården på Peter Bangs Vej 124-156 på Frederiksberg har 188 boliger, 3 erhvervslejemål og 1 erhverv/bolig. Ejendommen er en af de tre boligejendomme, som Frederiksberg Boligfond har besluttet at sælge. Foto: Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Presset Frederiksberg Boligfond sælger over 500 boliger til KAB

Det almennyttige boligselskab KAB, der administrerer cirka 70.000 almene boliger i hovedstadsområdet, køber i alt 546 boliger fordelt på tre ejendomme på Frederiksberg. Bag salget står Frederiksberg Boligfond, der kæmper med en presset økonomi.

Det oplyser parterne uden at komme ind på transaktionssummen.

Læs også Frederiksberg Boligfond tvunget til at sælge knap 550 boliger

Den betingede købsaftale blev underskrevet den 3. november, fremgår det på KAB’s hjemmeside.

12. august underskrev KAB og Frederiksberg Boligfond en hensigtserklæring om stiftelsen af en ny almen boligorganisation bestående af tre af boligfondens ejendomme.

Aftalen omhandler de tre ejendomme Roskildegården, Sønderjyllandsgården og Solbjerggård, som tilsammen udgør 546 boliger og 11 erhvervsmål.

Læs også Derfor var Frederiksberg Boligfond tæt på at sælge til Blackstone

Intens og kompleks proces
Kort fortalt skal der i fremtiden dannes en ny beboerdemokratisk almen boligorganisation på Frederiksberg, hvor målet er at sikre et højt antal boliger til overkommelige priser med en attraktiv beliggenhed.

Begge parter er tilfredse med handlen.

– Jeg glæder mig over, at vi nu har underskrevet en betinget købsaftale. Det har været en intens og kompleks proces, men det har været det hele værd, fortæller Jan Elmelund, adm. direktør i KAB.

– For Frederiksberg Boligfond er det allervigtigste, at vi med aftalen har skabt en god løsning for beboerne i de ejendomme, der sælges. Med denne løsning bliver de herrer i eget hus i en ny beboerdemokratisk boligorganisation, siger Flemming Brank, formand for Frederiksberg Boligfond.

Flemming Brank, formand i Frederiksberg Boligfond, underskriver aftalen. Til venstre for ham sidder Pelle Dragsted, næstformand i Frederiksberg Boligfond, og til højre John Olsen, formand i KAB’s bestyrelse. Foto: KAB

Tæt på målstregen
Selvom Frederiksberg Boligfond og KAB har underskrevet en betinget købsaftale, er parterne ikke helt i mål med aftalen.

– Vi er ikke i mål endnu, men vi er kommet meget tættere på. Jeg tror på, at vi lykkes og får skabt en ny almen boligorganisation på Frederiksberg, som vi er klar til at invitere indenfor i KAB-Fællesskabet, siger KAB-direktøren.

Aftalen er betinget af, at KAB kan få støtte til 20 procent af købssummen fra den statslige Fond for Blandede Byer. Fonden forventes at tage stilling til den ansøgning inden årsskiftet.

Skulle KAB modtage støtte, vil den endelige købsaftale blive forelagt beboerne, som inden for tilbudspligten får 10 uger til at beslutte, om de kan og vil købe boligerne – og dermed danne andelsforeninger.

 

Fakta: De tre boligejendomme

Roskildegården

Beliggenhed: Camilla Nielsens Vej 2-34 og Roskildevej 76-84, 2000 Frederiksberg

Antal boliger: 209 og erhverv: 9

Sønderjyllandsgården

Beliggenhed: Peter Bangs Vej 124-156, 2000 Frederiksberg

Antal boliger: 188, erhverv: 3 og erhverv/bolig: 1

Solbjerggård

Beliggenhed: Peter Bangs Vej 192-218, 2000 Frederiksberg

Antal boliger: 149 og erhverv: 1

 

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder