Foto: Gitte Andersen.

Ordet er dit: Fremtidens hybride arbejde – sundere, sjovere og mere produktivt!

Af forfatter og professionelt bestyrelsesmedlem Gitte Andersen, GA Consulting

Corona kastede os ud i det største globale transformative eksperiment, vi nogen sinde har haft. Det har verden over transformeret arbejdsopfattelsen, og vi er langsomt ved at returnere til kontoret med et friskt syn på et mere fleksibelt, nuanceret og balanceret arbejdsliv med en række hybride formater for, hvor arbejde kan foregå.

Efter at have oplevet, hvor sømløst vi var i stand til at konvertere til virtuelt arbejde, er det svært at tro, at vi nogensinde returnerer til ”old ways of working” igen. Vi har alle smagt frihedens frugt og værdsætter muligheden for at arbejde udenfor kontoret, hjemme, i den lokale hub eller andre steder? Friheden til selv at vælge, til at undgå daglige lange transporttider, frihed til at balancere arbejde og fritid.

Men måske blev vi alle verdensmestre på tid i konvertering til virtuelt arbejde, fordi vi havde masser af social kapital på lager – en lager beholdning netop opbygget af vores mange uformelle chit-chat møder med kolleger ved kaffemaskinen, i cafeen, eller over frokosten? Samtidig deler vi erfaringer fra vores tid uden kontoret under pandemien; Manglen på socialt og fagligt fællesskab, samarbejdet med kolleger, adgangen til nærmeste leder, øget ensomhedsfølelse, stress og andre helbredsmæssige udfordringer. Og vi oplevede også alle vanskeligheden med hjemmearbejdet i forhold til at holde pauser, spise sundt og ”un-plugge” når arbejdsdagen var slut …

Kontoret spiller fortsat en vital rolle som et højt efterspurgt mødested for en moderne mobil arbejdsstyrke, der både er samarbejdende, produktiv og lykkelig. Vi har nu en unik mulighed for at nytænke hele formålet med kontoret – måske som stedet for un-plugged arbejde mellem tilstedeværende mennesker, i arbejdsfællesskaber, der samarbejder, kommunikerer og innoverer. Hvor unge talenter blomstrer, nye kolleger sidemandsoplæres, i et bæredygtigt inkluderende arbejdsmiljø, der netop har den rette balance mellem arbejde, fritid, læring og leg.

Fremtidens arbejde sætter mennesker først! Lad os derfor starte med at forstå deres behov og levere på hele medarbejderrejsen. Lad os glemme kampen om fastholdelse og i stedet benytte lejligheden til at bygge varig loyalitet i stærke fællesskaber – fra brandbuilding, til onboarding, læring og udvikling, happy exit, alumni og velkommen tilbage!

Lad os kigge på de mange hybride formater for arbejde – fremtidens Real Estate er social, relevant – bygget for kunder og medarbejdere! Lad os derfor snakke om, hvad der egentligt gør mennesker produktive og lykkelige, forstå næste generations forventninger og drømme, om det gode arbejdsLIV.

Lad os undersøge de nye ledelsesroller en hydrid verden fordrer, – hvordan diskursen for service ændres fra en ”one-size-fits-all” til individuelle kundetilpassede on-demand service oplevelser, – på kontoret, i hubben eller hjemme.

Og lad os tale om mulighederne for øget produktivitet ved netop at starte med fokus på mennesker!

Lad os få puls og passion tilbage på kontoret. Velkommen til den nye workplace agenda, der vil gøre arbejde sjovere, sundere og mere produktivt!

Gitte Andersen har rådgivet topledelser i en lang række globale og danske virksomheder om workplace management & design i mere end 30 år. Oprindelig som stifter af arkitektfirmaet Signal og senere som Group Workplace Industry Advisor & Thought Leader i ISS. Hun er medlem af 5 bestyrelser og forfatter til en række bøger om workplace design. I dag er Gitte Andersen selvstændig i GA Consulting – The Workplace Faculty, hvor hun rådgiver en række investorer og virksomheder.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & akademier

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder