Josephine Helene Windahl Pedersen er Category Manager i Danske Banks ejendomsafdeling og har kommercielt ansvar for koncernens ejendomme. Foto: Jamie Morton

Talentportræt af Josephine: Kend dine begrænsninger – men lad dig ikke begrænse af dem

– Jeg tror på, at jeg altid kan blive bedre. Alt kan ikke blive perfekt, og jeg er grundlæggende ikke perfektionist, men jeg har lyst til altid at gøre mit bedste eller simpelthen helt at lade være.

Sådan siger Josephine Helene Windahl Pedersen, der er blandt de indstillede til Ung i Ejendom Talentlisten 2022, hvor Estate Media igen i år sammen med vores læsere og i sidste ende en fagjury vil finde frem til 35 talenter under 35 år på tværs af den danske ejendomsbranche. Som optakt til årets prestigefyldte talentliste i ejendomsbranchen bringer vi nu syvende og sidste talentportræt, hvor alle portrætterede personer kæmper på lige fod med andre om at komme med på talentlisten, som præsenteres i Estate Magasin nr. 6, der udkommer 21. november.

Læs også Talentportræt af Katrine Bjerre Toft: Data og fakta skal underbygge mavefornemmelser

Læs også Talentportræt af Tomas Zhang Mathiesen: Jeg vil være topchef i Danmark

Læs også Talentportræt: Ali Safa Hassan vil have flere unge ind i ejendomsbranchen

Har kommercielt ansvar for ejendomme
Josephine Helene Windahl Pedersen er Category Manager i Danske Banks ejendomsafdeling. Hun er en af dem, der har det kommercielle ansvar for alle koncernens ejendomme – hovedsageligt erhvervslejemål, som Danske Bank-koncernen har flere hundrede af i Nordeuropa. Josephine Helene Windahl Pedersen er for tiden blandt andet Procurement Lead for flere kontorer i Storkøbenhavn, og hendes job består for eksempel i at source, bearbejde og anbefale de bedst mulige kommercielle løsninger inden for fast ejendom til Danske Bank-koncernen. Det kan være markedsafsøgninger og forhandlinger om koncernens egne lejekontrakter.

– Derudover skal det team, jeg er del af, sikre, at vi har en ’category strategy’ for ejendomme, som harmonerer med den overordnede forretningsstrategi og skaber grundlag for optimal performance. Den del fylder ret meget her post-Covid-19, hvor der er sket store ændringer, og hvor kunsten kontinuerligt er at tilpasse os og udfordre normerne, forklarer Josephine Helene Windahl Pedersen.

Er i dag hovedsageligt lejere
Danske Bank har tidligere været en af Danmarks største ejendomsbesiddere, men i dag er koncernen i overvejende grad erhvervslejere.

– Med skiftet har vi fået andre muligheder for at tilpasse vores fysiske tilstedeværelse ud fra vores ambitioner. Det er ekstremt vigtigt, men det kræver også strategisk indsigt og planlægning. Noget af det bedste er at arbejde i dette krydsfelt mellem det specialiserede og det generelle. Det skaber større rammer for fast ejendom som aktiv, og det giver mig mulighed for at se tingene fra flere vinkler. Det er særligt vigtigt, at ejendomsbranchen bliver bedre til det, synes jeg.

– Samtidig er det fedt, at der i Danske Bank er stor opbakning til at forfølge flere karriereveje, og at jeg er beriget af at arbejde i et internationalt og multikulturelt miljø med mange af mine tætteste kollegaer fra ind- og udland, fremhæver Josephine Helene Windahl Pedersen.

Indstillet til Ung i Ejendom Talentlisten 2022
Josephine Helene Windahl Pedersen er blevet indstillet til Ung i Ejendom Talentlisten 2022 af sin chef, Claes Wilhelmsen fra Real Estate & FM Procurement. Han skriver i sin indstilling blandt andet:

’Det er nok ikke ofte, at I modtager indstillinger fra ’occupier’-siden af fast ejendom, men her er en indstilling af et ungt talent fra Group Procurement i Danske Bank-koncernen. Josephine Helene Windahl Pedersen tiltrådte rollen som Category Manager for fast ejendom i Danske Bank i oktober 2021. I løbet af det sidste år har hun vist sig at være en værdifuld ressource i vores organisation, ikke kun på grund af hendes enestående akademiske evner og unikt skræddersyede kommercielle færdigheder, men også som en proaktiv, fordomsfri og støttende personlig karakter, der driver forandringer og faciliterer viden ud over hendes rolle og ansvar’.

Hænderne er kommet tættere på kogepladen
Inden Josephine Helene Windahl Pedersen kom til Danske Bank, var hun fra 2015 til 2020 stud.jur. og advokatfuldmægtig i advokatselskabet Horten, inden hun i 2020 skiftede til advokatselskabet Plesner, hvor hun først var advokatfuldmægtig for siden at blive advokat. Begge steder arbejdede hun med fast ejendom.

Josephine Helene Windahl Pedersen er cand.jur. fra Københavns Universitet (2018) og er nu ved at tage en Master of Science in International Real Estate på Florida International University. Hun fortæller, at hun oplevede en form for skepsis, da hun som nyuddannet advokat valgte ikke at fortsætte i jura-/advokatsporet – heller ikke som Legal Counsel i en virksomhed, men reelt rykkede til en position uden juridisk ansvar.

– Jeg havde dog en meget kommercielt tænkende advokatleder i Plesner, og han inspirerede mig egentlig til selv at opsøge flere dimensioner ved en virksomhed. Grundlæggende har motivationen til at arbejde skabt et tidligt forspring for mig og givet mig indsigt i beslutningsprocesser, som rådgivere ikke altid er lige så tæt på som dem, der skal leve med beslutningerne i virksomhederne. Jeg har i dag hænderne tættere på kogepladen, hvilket er en stor tilfredsstillelse for mig.

Passion og arbejde hænger sammen
Josephine Helene Windahl Pedersen vil hele tiden forbedre sig:

– Jeg stiller mange spørgsmål og opsøger aktivt viden. Jeg prøver også at se ud over mine nuværende kompetencer, og jeg interesserer mig blandt andet for finansiering, kommunikation og ledelse, som ikke er mine spidskompetencer i dag, men måske kan blive det på sigt.

– En stillingsbetegnelse er ikke så vigtig for mig, men den skal afspejle det ansvar, jeg har. Jeg trives med meget ansvar, og så længe jeg kan leve op til det, er det min ambition at påtage mig mere af det. Det er også vigtigt for mig at være et sted, hvor folk tager deres arbejde seriøst. Jeg ved godt, at der er andet i livet end et job, men for nogen af os hænger passion og arbejde sammen, og selvom ordet ’karriere’ efterhånden er blevet ret negativt ladet, så tror jeg, at man skal passe på med at fordømme det, siger Josephine Helene Windahl Pedersen.

Klarer sig fint uden multitasking 
Hun forklarer, at hun har brug for at arbejde mere fokuseret end mange andre:

– Jeg har oftest fokus på én ting ad gangen og at gøre den færdig, ligesom jeg har det svært med halve svar. Jeg har ikke noget imod hurtigt at skifte fokus, men to ting på en gang som for eksempel at skrive beskeder på Teams, mens jeg sidder i møde, kommer aldrig til at fungere optimalt for mig. Det går helt sikkert imod trenden med multitasking, men jeg har forsøgt mange gange og fundet ud af, at der er fordele og ulemper ved begge dele.

– På privatfronten er jeg fraværende på mange kommunikationskanaler, fordi jeg slet ikke vil være tilgængelig, når jeg arbejder eller studerer. Når man har det på den måde, må man forventningsafstemme med sine omgivelser – og heldigvis ved dem, der kender mig godt, at jeg lader mig opsluge af arbejde og studier, fordi jeg reelt godt kan lide det – og ikke, fordi jeg er tvunget til det, fremhæver Josephine Helene Windahl Pedersen.

Ind i ejendomsbranchen
– Hvordan er du kommet ind i ejendomsbranchen?

– Da jeg var lille, havde min mor sin egen ejendomsmæglervirksomhed, hvor hun skulle ud på fremvisninger om søndagen. Jeg fulgte meget i hælene på hende – både når hun tog læbestift på om morgenen, ligesom jeg fik lov til at køre med og sidde i bilen og kigge ind på de flotte, men også meget forskellige huse. Jeg var helt betaget af salgsopstillinger, og selvom jeg ikke fattede en brik af ord som ’grundskyld’, så virkede det meget trygt og genkendeligt, da jeg flere år senere selv skulle arbejde med det.

– Det var dog nok Horten, der reelt kickstartede min mere voksne interesse for fast ejendom. Det er ikke let at gøre sig synlig for de største advokatkontorer så tidligt, men jeg var aktiv i foreningen Elsa, som er en forkortelse for The European Law Students’ Association, hvorigennem jeg lærte HR-afdelingen at kende. De spurgte, hvad jeg interesserede mig for, og selvom jeg næsten kun havde haft strafferet og erstatningsret på studiet dengang, sagde jeg alligevel fast ejendom, og det blev startskuddet til over fem år i Hortens ejendomsafdeling, fortæller Josephine Helene Windahl Pedersen.

Karriereråd: Netværk og kompetencer
Hun kommer med følgende karriereråd til unge, der gerne vil fremad:

– Kend dine begrænsninger, men lad dig ikke begrænse af dem – nøglen her er både netværk og kompetencer. Jeg har helt klart selv været stærkest på kompetencedelen, men jeg tror, det er vigtigt, at man investerer aktivt i mindst én af dem, hvis ikke dem begge.

– Og så er der et mantra, som jeg selv forsøger at efterleve hver dag: ’Think for yourself not by yourself’. Man skal både kunne og ville komme langt alene, men det er ved at lade sig udfordre af andre, at man kommer længere, siger Josephine Helene Windahl Pedersen.

 

CV – Josephine Helene Windahl Pedersen

Stilling: Category Manager i Danske Banks ejendomsafdeling

Alder: 28 år

Opvokset: I Charlottenlund

Erfaring:

2021- : Category Manager i Danske Banks ejendomsafdeling

2021- 2022: Medstifter og tovholder, Netværket Ejendomsbobler

2020-2021: Advokatfuldmægtig og advokat i Plesner

2015-2020: Stud.jur. og advokatfuldmægtig i Horten (herunder udstationeret til Nature Energy i en del af 2020)

2014-2015: Stud.jur i Miljøministeriet

2013-2017: Aktiv i bestyrelsen for European Law Students’ Association Copenhagen

Uddannelse:

– Master of Science in International Real Estate (igangværende), Florida International University

– Advokatbestalling (deponeret) (2021)

– Diploma in Commercial Law, London School of Economics (2018)

– Cand.jur., Københavns Universitet (2018)

 

Fakta: Ung i Ejendom Talentlisten

– Portrættet bringes i forbindelse med, at Estate Media sammen med aktører på tværs af ejendomsbranchen ønsker at finde frem til og synliggøre 35 talenter under 35 år i den danske ejendomsbranche

– Talentlisten hedder Ung i Ejendom Talentlisten

– De portrætterede personer kæmper på lige fod med alle andre om at komme med på den prestigefyldte talentliste, som Estate Media står bag for tredje år i træk. Første gang var i 2020

– Sidste frist for indstilling til Ung i Ejendom Talentlisten 2022 var 1. november 2022

– Ung i Ejendom Talentlisten 2022 bringes i Estate Magasin nr. 6, som udkommer 21. november, samt her på estatemedia.dk

Læs også Ung i Ejendom 2022 – nu skal de største talenter kåres

Læs også Der er hårdt brug for unge talenter

Læs eller genlæs alle Ung i Ejendom-artikler fra 2020-2022 med blandt andet en lang række portrætter her

Se alle 35 navne på Ung i Ejendom Talentlisten 2021 her

Se alle 35 navne på Ung i Ejendom Talentlisten 2020 her

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder