Foto: Rambøll

MT Højgaard vinder milliardkontrakt med DSB

MT Højgaard Danmark har indgået en betinget totalentreprisekontrakt med DSB om at opføre et togværksted med tilhørende baneanlæg i Aarhus i Logistikparken i Brabrand. Kontrakten har en værdi på 1,32 milliard kr., og den vil være ubetinget, når DSB’s bestyrelse endeligt tiltræder kontrakten i december, oplyser MT Højgaard.

Opførelsen er i gang, og der er i de seneste måneder udført en del jordarbejder og etableret en ny bro over banelegemet i en særskilt aftale om fremskudte arbejder på cirka 70 millioner kr. Kontrakten indgår i DSB’s betingede og faseopdelte udbud, som MT Højgaard Danmark vandt i efteråret 2020.

Værkstedet skal bruges til reparation og vedligehold af DSB’s nyindkøbte IC5-togsæt, der leveres og skal drives af togleverandøren Alstom. Værkstedet får otte spor, og udgør sammen med værkstedet på Godsbanen i København, som MT Højgaard Danmark også opfører, de to hovedlokaliteter for det fremtidige vedligehold af IC5-togene.

– Over to år har vi haft et glimrende forløb med DSB og byggeriets andre parter i Aarhus, og nu har vi så indgået den endelige aftale. Med disse værksteder til eldrevne toge er vi med til at rykke Danmarks infrastruktur i en grønnere retning. Nu, hvor underskriften er faldet på plads omkring DSB-værkstedet i Aarhus, kan vi også konkludere, at vi er gået fra fase 0 til fase 2 på vores tre samarbejdssager med DSB i København, Næstved og Aarhus, siger porteføljechef Søren Sørensen, MT Højgaard Danmark.

Byggeriet skal efter planen afleveres til DSB og tages i drift i 2026.

Kontrakten ændrer ikke MT Højgaard Holdings udmeldte forventninger til 2022, men ’vil yde et væsentligt bidrag til koncernens langsigtede, bæredygtige udvikling i de kommende år’.

Læs også MT Højgaard vinder endnu et milliardprojekt

Læs også MT Højgaard regner med at vinde DSB-opgaver til 1,6 milliard kr.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder