’Det grønne hjerte’ i Hamborg. Illustration: Werk Arkitekter.

Werk Arkitekter skal tegne nyt boligområde på 43.000 kvm i Hamborg

Det buldrer derudad for danske arkitektvirksomheder i Hamborg. Efter C.F Møllers seneste triumf i den tyske millionby er turen kommet til Werk Arkitekter.

Læs også C.F. Møller vinder igen – skal tegne nyt byrum i tysk millionby

Werk Arkitekter har fået til at opgave at tegne 430 almene og lejeboliger, en børnehave og et familiecenter – i alt cirka 43.000 kvm nybyggeri fordelt på et cirka 28.000 kvm stort område.

Det nye boligareal er blevet døbt ’Det grønne hjerte’. Det kommenede boligområde kommer til at ligge i bydelen Marie-Bautz-Weg.

Ifølge Werk Arkitekter skal Det grønne hjerte skabe et attraktivt og biodiverst boligområde. Hertil bliver der bygget et torv, som skal danne centrum for boligområdet.

Thomas Kock, kreativ direktør i Werk Akitekter, fortæller, at området skal skabe et mangfoldigt og levende kvarter.

Det særlige ved Det grønne hjerte er netop de enestående boligforhold: Boliger med privat have eller altan og økonomisk tilgængelige penthouses. Kombinationen af leje- og almene boliger med aktive stueetager og børnehaven giver et mangfoldigt og levende kvarter, hvor livet og fællesskabet kan blomstre i trygge rammer på tværs af forskelligheder, fremhæver Thomas Kock.

Det er den tyske entreprenør- og investeringvirksomhed Planungsgeselschaft Holzbau (PGH) som er bygherre på projektet.

Plantegning af Det grønne hjerte. Illustration: Werk Arkitekter.

Grønt flow og infrastruktur
Infrastrukturen kommer til at være på de bløde trafikanters præmis, og skal ifølge Werk Arkitekter være trygt at færdes i og sikre et ’grønt flow’. Der kommer gangstier, cykelstiger, og der bliver nem adgang til offentlig transport.

Werk har i forvejen flere igangværende projekter i den tyske millionby. Netop nu har virksomheden færdiggjort bolig- og erhvervskonceptet ’Creative Blocks’ , og børneinstitution ’Børnehaven’ vil ifølge Werk Arkitekter blive færdiggjort i løbet af 2023.

Læs også Arkitektfirma vinder opgave i Rødovre

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder