CCO Katrine Bjerre Toft, Property Advice. Foto: Jacob Rosenvinge

Talentportræt af Katrine Bjerre Toft: Data og fakta skal underbygge mavefornemmelser

Katrine Bjerre Toft er på alle måder ambitiøs. Til daglig er hun kommerciel direktør (CCO) i den Aarhus-baserede full service-ejendomsrådgiver Property Advice, som blev etableret i 2019.

– Jeg blev i sin tid ansat som ansvarlig for virksomhedens brandstrategi og marketingaktiviteter. Property Advice var en ny virksomhed, så jeg etablerede hele fundamentet for vores nuværende brand, og i dag har jeg stadig fokus på at sikre, at vores kendskabsgrad vokser blandt investorer og ejendomsbesiddere i hele Danmark via de rette kommercielle aktiviteter, fortæller Katrine Bjerre Toft.

Siden starten af året har hun udgjort ledelsen i Property Advice sammen med adm. direktør, ejer og stifter Heine Jensen.

– Det er os to, som – sammen med vores bestyrelse – lægger den strategiske retning for Property Advice og sikrer, at organisationen er rustet til at indfri vores ambitioner.

– Vi går eksplorativt til værks, og når man tester mange ting af, kan det ikke undgås, at der sker fejl. Heine Jensen har altid udvist en enorm tillid til mig og mine idéer, og noget af det bedste ved mit job er, at jeg føler mig tryg i, at det er okay at begå fejl, fordi det anerkendes, at jeg gør det med en intention om at gøre os endnu bedre, forklarer Katrine Bjerre Toft.

Sjette talentportræt i år
Som optakt til Ung i Ejendom Talentlisten 2022, hvor Estate Media igen i år sammen med vores læsere og i sidste ende en fagjury vil finde frem til 35 talenter under 35 år på tværs af den danske ejendomsbranche, bringer vi dette talentportræt som det sjette i rækken. Alle portrætterede personer kæmper på lige fod med andre om at komme med på den prestigefyldte talentliste, som præsenteres i Estate Magasin nr. 6, der udkommer 21. november.

Læs også Talentportræt af Tomas Zhang Mathiesen: Jeg vil være topchef i Danmark

Læs også Talentportræt: Ali Safa Hassan vil have flere unge ind i ejendomsbranchen

Læs også Talentportræt: Oliver Lorentz Larsen vil forløse sit fulde potentiale

Indstillet til Ung i Ejendom Talentlisten 2022
32-årige Katrine Bjerre Toft er blevet indstillet til Ung i Ejendom Talentlisten 2022 af hendes chef, Heine Jensen, som hun også arbejdede sammen med i Nybolig Erhverv/Nordicals i Aarhus. Han skriver i sin indstilling:

’Katrine besidder en usædvanlig vindermentalitet. Engagerer hun sig i noget, er det med målet om at ende blandt de bedste. Hun har et skarpt øje på konkurrenterne, og hun arbejder fokuseret på, at Property Advice hele tiden følger med markedets udvikling og også tager fronten på udvalgte områder’.

’Katrine er en vigtig medspiller til at sikre, at vi placerer vores brand bedst i markedet, at vi anvender de rette systemer, og at vi har et team, der udnytter kompetencer på tværs til at skabe den nødvendige performance’, skriver Heine Jensen.

Selv beskriver Katrine Bjerre Toft sig som en ’udviklingsdrevet person’.

– Hos Property Advice får jeg lov til at vokse – både fagligt og personligt – i takt med, at virksomheden udvikler sig. Da jeg i 2020 kom til virksomheden, var vi 6 medarbejdere. I dag er vi 15, og dermed er mit ledelsesansvar også vokset, hvilket jeg nyder, fordi det er så sindssygt fedt at være med til at udvikle et team af unge og ærgerrige medarbejdere.

Læs også Property Advice overgår egne forventninger i første regnskabsår

Læs også Udbrydere fra Nordicals har succes med ny virksomhed

– Jeg har enormt store forventninger til mig selv, og jeg er nok lidt tilbøjelig til at fokusere så meget på mine næste mål, at jeg glemmer at dvæle ved mine succeser. Nu giver dette portræt mig anledning til at mærke efter – og så siger fornemmelsen i min mave, at jeg er glad og egentlig også ret stolt over, at jeg har grebet ud efter de muligheder, som er opstået i min karriere, siger Katrine Bjerre Toft.

Hun fremhæver, at Property Advice har ambitioner om at vokse markant over de næste år, og at hun derfor fortsat kan se masser af muligheder for at videreudvikle sig.

Vant til at stille mange spørgsmål
Katrine Bjerre Toft er oprindelig uddannet journalist.

– Så det ligger ret dybt i mig, at jeg stiller mange spørgsmål. Jeg forsøger også at gøre det til folk inden for mit felt, der er dygtigere end mig selv – og min oplevelse er, at langt de fleste enormt gerne vil dele ud af deres viden, hvis man spørger med respekt for deres evner.

– Derudover synes jeg, at mine kollegaer er med til at sikre, at jeg hele tiden bliver bedre. Jeg forsøger altid at lytte til deres udfordringer og til deres ønsker, for de ser ofte tingene fra en anden vinkel end mig selv – og det at skulle finde løsninger på en bred palette af udfordringer skærper hele tiden mine evner og min viden, for eksempel om systemer og brugen af data.

Ejendomsbranchen er lysår efter andre brancher
Katrine Bjerre Toft er meget tilfreds med sit nuværende sted i karrieren:

– På mange måder har jeg allerede mit drømmejob. Jeg får lov til at imødekomme min trang til at skabe og udvikle, og jeg får lov til at bygge en virksomhed op i selskab med nogle sindssygt dygtige kollegaer, som inspirerer mig og stiller krav til, at jeg udvikler mine kompetencer.

– Virksomheder, der er drevet af et purpose, inspirerer mig. I disse år sker der meget inden for bæredygtighed, og det optager mig enormt meget – både i forhold til klima, men også i forhold til bæredygtig ledelse. Skulle jeg ikke være hos Property Advice, ville jeg gerne være et sted med et tydeligt formål med deres eksistens – og gerne et sted, der stemmer overens med mine egne værdier, siger Katrine Bjerre Toft.

Hun bemærker, at ejendomsbranchen er ’præget af mange mænd med en mavefornemmelse om, hvad der er ’rigtigt’’.

– Det kan være alt lige fra prisen på en ejendom til måden at drive virksomhed på. Jeg har også mange mavefornemmelser, men jeg forsøger altid at validere dem med data, og jeg forsøger altid at kigge bredere end ejendomsbranchen, for i mine øjne er mange andre brancher lysår foran os, både i forhold til marketing, ledelse og digitale redskaber.

– Hos Property Advice har vi for eksempel fravalgt klassiske mæglersystemer og anvender i stedet et mere agilt setup til CRM, salgsmonitorering og marketing, som vi kan tilpasse vores egen forretning. Vores marketing- og salgsindsatser er bundet helt tæt sammen, og vi arbejder fokuseret på at segmentere vores kunder meget grundigt, så vi ved, hvornår hvem er i markedet efter hvad – og dermed lettere kan matche investorer med de rette ejendomme eller virksomhedsejere med det rette domicil

Ung og kvinde i en branche præget af mange mænd
– Hvilket opnået resultat eller beslutning i din karriere er du mest tilfreds med?

– Jeg har ofte hørt for at være både meget ung og kvinde i en branche præget af mange mænd. Jeg er meget tilfreds med, at jeg har fulgt mine egne følelser omkring mine karrierevalg og har valgt at blive i branchen og være ambitiøs på egne vegne, for jeg synes, at ejendomsbranchen har enormt meget at byde på, og inden for marketing og data er der et enormt stort uforløst potentiale, som stadig venter på at blive indfriet – og det vil jeg være en del af, understreger Katrine Bjerre Toft, der tidligere har været blandt andet chef for Nordicals’ marketing- og analysecenter, marketingspecialist i Obton og Koncenton samt journalist på Jyllands-Posten og Finans.

Hun har altid fulgt sin mavefornemmelse.

– Og så er jeg gået all in på de ting, der har tændt en gnist i mig, og hvor jeg har kunnet skabe værdi med mine kompetencer.

Karriereråd
Katrine Bjerre Toft kommer med følgende karriereråd til unge, der gerne vil fremad:

– Grib de muligheder, som opstår – også selvom de ikke nødvendigvis ligger i lige rute med den plan, du har skitseret. Hvis du møder et inspirerende menneske, som ser et lys i dig, så er der god chance for, at du kan lære enormt meget, for du vil blive prioriteret, og du kan derfor stille krav til din læring.

– En god ejendomsvurdering bygger på valid data, men kriterierne for at være glad for sit job kræver derimod, at du tør at lytte til din mavefornemmelse, siger Katrine Bjerre Toft.

 

CV – Katrine Bjerre Toft

Stilling: Kommerciel direktør (CCO), Property Advice

Alder: 32 år

Opvokset: I Aarhus

Erfaring:

2022 (januar)- : Kommerciel direktør (CCO), Property Advice

2022 – : Bestyrelsesmedlem, Dansk Produktions Univers

2021- : Bestyrelsesmedlem, Property Advice

2020-2021: Marketing Manager, Property Advice

2020-2020: Senior Marketing Advisor, Nordicals

2018-2020: Chef for marketing- og analysecenter, Nordicals

2016-2018: Marketingspecialist, Obton og Koncenton

2014-2016: Journalist, Jyllands-Posten og Finans

Uddannelse:

PBA, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (2016)

 

Fakta: Ung i Ejendom Talentlisten

– Portrættet bringes i forbindelse med, at Estate Media sammen med aktører på tværs af ejendomsbranchen ønsker at finde frem til og synliggøre 35 talenter under 35 år i den danske ejendomsbranche

– Talentlisten hedder Ung i Ejendom Talentlisten

– De portrætterede personer kæmper på lige fod med alle andre om at komme med på den prestigefyldte talentliste, som Estate Media står bag for tredje år i træk. Første gang var i 2020

– Sidste frist for indstilling til Ung i Ejendom Talentlisten 2022 var 1. november 2022

– Ung i Ejendom Talentlisten 2022 bringes i Estate Magasin nr. 6, som udkommer 21. november, samt her på estatemedia.dk

Læs også Ung i Ejendom 2022 – nu skal de største talenter kåres

Læs også Der er hårdt brug for unge talenter

Læs eller genlæs alle Ung i Ejendom-artikler fra 2020-2022 med blandt andet en lang række portrætter her

Se alle 35 navne på Ung i Ejendom Talentlisten 2021 her

Se alle 35 navne på Ung i Ejendom Talentlisten 2020 her

Konferencer & akademier

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder