’Grønt Palads’. Illustration: Cobe

Her er tre forslag til fremtidens Palads – Cobe har taget over efter BIG

’Klassisk Palads’, ’Moderne Palads’ og ’Grønt Palads’.

Sådan lyder essensen af de tre skitseforslag, som Nordisk Film Biografer gennem de seneste måneder har arbejdet intenst på at udvikle med arkitektselskabet Cobe, og i dialog med biografens gæster og alle andre, der har vist interesse for Palads-biografen på Axeltorv i København. Hvis biografen ikke bliver fornyet, kan Københavns ældste biograf på sigt blive tvunget til helt at lukke, lyder meldingen fra Nordisk Film.

– Vi er glade for de mange input, vi har fået til udviklingen af fremtidens Palads, og er stolte af de tre forslag, vi nu lægger frem. Både vores gæster og københavnerne har haft mange forskellige ønsker til fremtidens Palads. Derfor håber vi, at vi kan lande på et godt kompromis, som både kan genetablere Palads som en biograf i verdensklasse, og som kan være til glæde for hele København, siger Asger Flygare Bech-Thomsen, adm. direktør i Nordisk Film Biografer, i forbindelse med fremlæggelsen af skitserne på et pressemøde torsdag.

Ønskerne til Palads går i mange retninger. Nogle har ønsket at bevare Palads’ nuværende udtryk. Andre har foreslået at gå helt nye veje. Nogle mener, at man skal kombinere det gamle med et mere moderne udtryk. Og andre går ikke så meget op i det ydre, men vil gerne have flere oplevelser indenfor.

Tre forskellige retninger
Fælles for de tre skitseforslag, som er blevet til i et tæt samarbejde med Cobe, er, at ’de skaber plads til nye, topmoderne biografsale, der kan genskabe Palads som en biograf i verdensklasse’. Og at de inviterer indenfor til øvrige aktiviteter i huset, som caféer, udadvendte aktiviteter, kontor og kultur samt en tagterrasse med udsigt over byen. Arkitektonisk peger de i markant forskellige retninger.

– Nordisk Film Biografer har været ambitiøse og har ønsket at udforske flere forskellige muligheder for fremtidens Palads og en biograf i verdensklasse. Vi har udviklet fremtidens Palads i en klassisk retning, i en mere moderne retning og i grøn retning. Alle tre forslag er udviklet med respekt for stedet og peger på en arkitektur, som er mere åben, imødekommende og inviterende over for københavnerne og den omkringliggende by, siger partner og stifter Dan Stubbergaard, Cobe.

Har droppet skitseforslag fra BIG
Arbejdet med at forny Palads har stået på over flere år, og udviklingen af de tre skitseforslag er sket, efter Nordisk Film Biografer valgte at droppe et tidligere forslag, der var udviklet i samarbejde med arkitektselskabet BIG, og som mødte massiv kritik fra københavnere.

Derfor inviterede Nordisk Film Biografer i maj i år alle interesserede til at komme med input til et nyt fremtidens Palads. Og nu kan københavnere og andre interesserede komme med input til de tre skitseforslag, inden der bliver lagt sidste hånd på dem, og de bliver fremlagt for Københavns politikere.

Hos Nordisk Film Biografer håber man, at processen kan føre frem til en politisk beslutning, så der fortsat kan være biograf på Axeltorv.

– Nordisk Film har kæmpet for Palads. Vi har brugt et tocifret millionbeløb på at renovere biografen. Alligevel må vi konstatere, at det ikke rækker. Palads har brug for fornyelse. Ellers kan vi på sigt blive tvunget til helt at lukke biografen. Lige nu er vi optimistiske og håber på, at vi får mulighed for at gennemføre den fornyelse, der er brug for, og lande et godt kompromis til glæde for både biografens gæster, for Nordisk Film Biografer og for hele København, siger Asger Flygare Bech-Thomsen.

 

Hvorfor skal Palads fornyes? 

– Palads er mere end 100 år gammel og er en af Danmarks ældste biografer. Palads har gennemgået flere forandringer og renoveringer over årene, og Nordisk Film Biografer har de sidste mange år brugt et trecifret millionbeløb på løbende at renovere biografen

– Alligevel har biografens gæster længe efterspurgt bedre forhold i Palads og har i stigende grad fravalgt den gamle biograf. Næsten en halv million årlige gæster har forladt Palads de seneste 20 år. På trods af, at det samlede biografmarked er vokset i samme periode.  Palads er den af Nordisk Film Biografers 21 biografer i Danmark, som har den laveste kundetilfredshed. Derfor er tiden nu kommet til en gennemgribende fornyelse af den gamle biograf

– Ny teknologi, der styrker billede og lyd, bedre stole og større sale er blot nogle af de ting, der skal sikre, at Palads også i fremtiden kan byde inden for til store filmoplevelser

Kilde og tekst: Nordisk Film Biografer

 

Se skitseforslagene ’Klassisk Palads’, ’Moderne Palads’ og ’Grønt Palads’ under denne tekst

Skitseforslaget ’Klassisk Palads’ bygger videre på Palads’ eksisterende og historiske udtryk. Den farvestrålende facade omfavner og suppleres med en ny, lys bygning, hvor de karakteristiske buer fra det historiske Palads videreføres i en ny fortolkning. Mellem de to facader opstår en række ’mellemrum’ med rekreative funktioner. Foyeren henter sin inspiration i den eksisterende foyer. Tekst og illustration: Cobe
’Klassisk Palads’. Illustration: Cobe
Skitseforslaget ’Moderne Palads’ bygger videre på Palads’ karakteristiske og historiske udtryk, og suppleres med en organisk formet bygning ovenpå, hvis facade er inspireret af de fremtrædende søjler i Palads’ eksisterende facade. Den organiske form er inspireret af omkringliggende bygninger som Cirkusbygningen, Vesterport Station, Axel Towers og Tivolis pavilloner. Tekst og illustration: Cobe
’Moderne Palads’. Illustration: Cobe
Skitseforslaget ’Grønt Palads’ er et forslag om en helt ny bygning med inspiration i det grønne voldanlæg med en grøn taghave med offentlig adgang via et ’strøg’, der snor sig om bygningen. Bygningen skaber sammenhæng til fremtidig grøn bypark ved Tivoli. Tekst og illustration: Cobe
’Grønt Palads’. Illustration: Cobe

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder