Kokkedals kommende bymidte, ’Format’, på 57.350 kvm omfatter blandt andet 20.500 kvm boliger og friplejehjem samt 17.350 kvm butikker. Illustration: Holscher Nordberg

Grønt lys til ny bymidte nord for København

Byrådet i Fredensborg Kommune har godkendt projekt med en ny bymidte i Kokkedal nord for København.

Dermed kan projektet, hvor Cadovius Cirkelhus i dag ligger, nu realiseres efter fem års arbejde, eftersom politikerne har godkendt en ny lokalplan for området.

Det oplyser ejendomsudvikleren, Hellerup-baserede Athena Partners, som fremhæver, at visionen for projektet er ’at skabe en levende og bæredygtig bymidte’, og at syv forskelligartede byggefelter skal sikre variation og boligdynamik. Navnet på den nye bymidte i Kokkedal er ’Format’ – med afsæt i projektets skala og format.

Den kommende bymidte på 57.350 kvm omfatter blandt andet 20.500 kvm boliger og friplejehjem samt 17.350 kvm butikker.

– Projektet startede med at Nordsjællands Grundskole og Gymnasium havde brug for en ny skole. Derfor er skolen livsnerven i projektet. Derudover ved vi, at Fredensborg Kommune har brug for et boksbutiksområde, der trækker kunderne hjem fra Hillerød, Lyngby og Helsingør. Destinationer som beboere i både Hørsholm og Kokkedal i dag kører langt efter, siger partner Joacim Bruus-Jensen, Athena Partners.

Visionen for projektet i Kokkedal er ’at skabe en levende og bæredygtig bymidte’. Illustration: Holscher Nordberg

I modsætning til traditionelle boksbutikker med parkeringspladser foran skal butikkerne ’elegant integreres i bymidten, hvor materialer og facadespring giver oplevelsen af en imødekommende og tryg bymidte’.

– Vi ved, at der både i Hørsholm og Kokkedal er underskud af prismæssigt rimelige lejeboliger. Format imødekommer dette ved at tilbyde et bredt udbud af boligtyper for seniorer, det unge par, singlefamilier, mindre familier, singler og unge. For at øge livskvaliteten i området har vi satset hårdt på kultur- og idrætsfaciliteter som biograf, fitness, padel tennis, sundhedscenter mv., forklarer Joacim Bruus-Jensen.

Athena Partners’ projekt er blevet til i samarbejde med arkitektfirmaet Holscher Nordberg og Cowi som rådgivende ingeniør.

Læs også Nordsjællandsk projekt godkendt efter ’en lang og til tider sej kamp’

 

Fakta: Kokkedals nye bymidte ’Format’

Kokkedals nye bymidte består af 57.350 kvm fordelt på:

– 500 kvm boliger og friplejehjem

– 350 kvm butik – inklusive 1.000 kvm mindre dagligvarebutikker (7-11, bager, apotek mv.)

– 900 kvm skole i Fredensborg Kommune og cirka 9.000 kvm i Hørsholm Kommune

– 200 kvm erhverv

– 200 kvm restaurant

– 500 kvm kultur og sundhed (fitness, padel tennis, sundhedshus, biograf mv)

– 5.700 kvm parkeringshus

 

Historien bag

NGG købte i samarbejde med UTF Invest Nordsjælland(nu NSEJ Hørsholm Aps) i 2016 det nuværende Cirkelhus, som blev opført af arkitekten Paul Cadovius i 1970. Huset er i sin fysiske facon spektakulært og var tænkt som udstillingslokaler for møbler mv. Desværre kom oliekrisen i 1970’erne, og huset blev aldrig udstillingshus, der var derimod en afdeling af Magasin frem til det i 1984 blev omdannet til privatskolen Nordsjællands Grundskole og Gymnasium. En skole med over 1.200 elever, som stadig holder til i ejendommen.

De seneste 5 år har man arbejdet med at omsætte ønsket om en ny skole til et aktivt byområde, og i 2018 gav Erhvervsstyrelsen tilladelse til at opføre en ny bymidte i området. Siden er planerne løbende blevet konkretiseret og detaljeret.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder