Adm. direktør Peter Mering, Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C. Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech

Peter Mering skal fuldføre Høje Taastrup C-projekt

Det går fremad og over al forventning i den nye bydel Høje Taastrup C, som samlet kommer til at bestå af 249.000 kvm nybyggeri fordelt på 125.000 kvm boliger og 124.000 kvm erhverv med kontorer, parkeringshus, detailhandel, café/restaurant og et nyt rådhus på 9.000 kvm.

I august 2021 kunne Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C meddele, at de sidste boligbyggefelter var blevet solgt, mens alle erhvervsbyggefelter stadig manglede at blive solgt.

Læs mere i Høje Taastrup C udsolgt: Investor køber de sidste boliggrunde

Denne sommer tiltrådte Peter Mering som ny adm. direktør i Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C efter Lars Blochs skifte til DSB Ejendomsudvikling.

Læs mere i Peter Mering bliver direktør for Høje Taastrup C

Læs også Direktør for Høje Taastrup C skifter til DSB Ejendomsudvikling

Overrasket over hurtigt salg af boligbyggeretter
Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C P/S står bag selve omdannelsen af området Høje Taastrup C mellem Høje Taastrup Station og shoppingcentret City 2, så de centrale dele af Høje Taastrup by omdannes til en mere sammenhængende bydel. Selskabet ejes af Høje-Taastrup Kommune, Danske Shoppingcentre P/S – ejet af ATP og Danica Pension – samt Ejendomsselskabet ATPFA II P/S ejet af ATP og PFA.

– Det er superspændende at være med til at drive udviklingen og etableringen af en helt ny bydel. Høje Taastrup C er ikke bare et projektområde i byen, men det er en meget gennemtænkt og velplanlagt by med boliger, erhverv, kontorer, detailbutikker og nyt rådhus. Boligbyggeriet er i fuld gang, og mange er allerede flyttet ind og har fået Høje Taastrup som deres nye hjem. Vi er lykkedes med at tiltrække børnefamilier, der vil væk fra små og dyre boliger i City, og vi ser flere og flere cykler med anhængere med børn, så vi er i høj grad lykkedes med projektet, siger Peter Mering.

Han og Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C er overraskede over salget af boligbyggeretterne i den ny bydel vest for København.

– Vi havde ikke regnet med, at det ville gå så hurtigt og så godt med at få solgt alle boligbyggeretterne med i alt 125.000 kvm boliger. Det har været meget positivt. Folk er positivt overraskede over området, når de kommer ud og besøger os, så der har været stor søgning og interesse for de nye boliger. Det går virkelig godt både med at udleje boligerne og sælge ejerboligerne. Desuden er rådhusbyggeriet allerede så langt, at medarbejderne kan flytte til de nye superflotte og inspirerende lokaler den 12. december. Boligbyggeriet har i den grad vist vejen.

Gælder nu salg af erhvervsarealer
– Nu skal vi have gang i erhvervsarealerne, hvor vi med det første attraktive, superlækre, bæredygtige flerbruger-kontorhus kaldet The Central skal finde lejere, der vil arbejde i Danmarks hurtigst voksende kommune, siger Peter Mering.

Derfor har han og Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C fokus på at sælge erhvervsbyggeretterne.

– Efter salget af de sidste boligbyggeretter er det nu min opgave at fremme salget af erhvervsbyggeretterne, så selskabets mission kan blive fuldført. Så vores opgave nu er at få endnu flere virksomheder til at finde vej til Høje Taastrup C. Det er jeg sikker på nok skal lykkedes i takt med, at boligerne bliver fyldt, og bydelen får flere og flere beboere, siger Peter Mering.

Ved at komme liv i bydelen
I Høje Taastrup C står EDC Erhverv Poul Erik Bech blandt andet for udlejning af flerbrugerkontorhuset The Central, ligesom mægleren er i forhandlinger om at udleje flere butikker, som snart forventes at komme på markedet.

– I EDC har vi været med næsten fra starten af projektet med de allerførste møder, hvor det kun var strategiske tanker på papir. Det er fantastisk at opleve, at det er gået så godt med de forskellige dele af projektet. Nu er der for alvor ved at komme liv i bydelen, og hver gang vi er herude, er der sket en masse nye ting, siger Michael Thulstrup, storkundechef i EDC Erhverv Poul Erik Bech.

EDC Erhverv Poul Erik Bech står for udlejningen af 157 lejeboliger i Oase Husene, som er mere end 75 procent udlejet, salg af 155 ejerboliger i Cornelia Hus, hvor mere end 85 procent er solgt, ligesom EDC også er med til at udleje 23.408 kvm kontorer i The Central.

 

Fakta: Høje Taastrup C

– Det er arkitektfirmaet Cobe, der har udviklet helhedsplanen for området Høje Taastrup C mellem Høje Taastrup Station og shoppingcentret City 2, så de centrale dele af Høje Taastrup by omdannes til en mere sammenhængende bydel

– Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C P/S står bag selve omdannelsen af området. Selskabet ejes af Høje-Taastrup Kommune, Danske Shoppingcentre P/S (ejet af ATP og Danica Pension) samt Ejendomsselskabet ATPFA II P/S (ejet af ATP og PFA)

– Det opdaterede Høje Taastrup C-projekt består af 125.000 kvm boliger og 124.000 kvm erhverv (kontorer, detailhandel og café/restaurant), heraf 9.000 kvm rådhus – i alt 249.000 kvm nybyggeri

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder