Manager Ali Safa Hassan. Foto: Truemarketvalue

Talentportræt: Ali Safa Hassan vil have flere unge ind i ejendomsbranchen

Det var lidt af et tilfælde, at Ali Safa Hassan skulle havne i ejendomsbranchen. Den 27-årige rådgiver og manager stævner til dagligt ud for transaktionsrådgiveren og auktionsplatformen Truemarketvalue, hvor størstedelen af hans hverdag går med salg og analyser. Derudover kunderådgivning i form af sparring med og rådgivning af virksomhedens kunder.

Truemarketvalue er en transaktionsrådgiver, der er specialiseret i digitale salg af erhvervsejendomme med det formål at skabe mest mulig transparens for investorer og sælgere.

Fjerde talentportræt i år
Som optakt til Ung i Ejendom Talentlisten 2022, hvor Estate Media for tredje år i træk sammen med vores læsere og i sidste ende en fagjury vil finde frem til 35 talenter under 35 år på tværs af den danske ejendomsbranche, bringer vi dette talentportræt som det fjerde i rækken.

– Jeg elsker den her branche og alle de forskellige og dygtige mennesker, man arbejder med i løbet af et projekt. Man kommer ind på forskellige aspekter af en ejendom qua de mange ejendomsaktører, man arbejder sammen. Det er også en lille branche, og alle kender hinanden. Derfor er det ikke kun tallene, som er altafgørende, men også tilliden til hinanden, som vægter højt, hvilket jeg godt kan lide det.

Læs også Talentportræt: Oliver Lorentz Larsen vil forløse sit fulde potentiale

Læs også Talentportræt: Christian Gjessing Bruun vil sætte fut i grøn omstilling

Læs også Talentportræt af Lars Horsbøl: Jeg er supertilfreds

Vil øge interessen for ejendomsbranchen
Selvom Ali Safa Hassan er blevet forelsket i ejendomsbranchen, er det ikke ensbetydende med, at han ikke har forbedringsforslag til den.

– Jeg er uddannet fra CBS, hvor jeg har taget en finansiel uddannelse. Her er ejendomsbranchen ikke den mest klassiske og populære retning i forhold til Management Consulting eller Investment Banking inden for selskaber. Desværre er det, fordi vi som branche ikke har været gode nok til at markedsføre os selv. Og det er jo ærgerligt, fordi vi rummer en stor del af mange forskellige arbejdsopgaver, der er interessante for CBS-studerende. Jeg har stor respekt for dem, som har været i branchen i mange år, men jeg vil gerne have øget fokus på at øge interessen for ejendomsbranchen blandt studerende.

Derfor tog Ali Safa Hassan tyren ved hornene og gjorde det til en mærkesag at promovere ejendomsbranchen på hans gamle skole for at sprede budskabet om, at ejendomsbranchen også er en mulighed for morgendagens talenter.

– Jeg er en del af advisory board for CBS Real Estate Club med andre talenter i branchen, som har til formål at øge interessen for ejendomsbranchen på CBS. Den har branchen været god til at støtte. Men vi er også nødt til det for fortsat at kunne tiltrække kvalificeret arbejdskraft særligt med den øget professionalisme, vi oplever som branche. Jeg mener, at der er potentiale for rekruttering blandt studerende.

– Under min egen CBS-tid ville jeg ønske, at der havde været en eller form for ’ejendomsportal’, som gjorde, at jeg kunne have fået øjenene op for også den retning.

Mangfoldighed er en styrke
Men det er ikke kun øge interessen for ejendomsbranchen til de studerende, som står Ali Safa Hassan nært. For at branchen skal udvikle sig i en positiv retning, er det ifølge Ali Safa Hassan vigtigt, at branchen ikke forbliver den samme:

– Som adskillige andre kæmper jeg også for mangfoldighed. Det er det, som i sidste ende er kilden til innovation og udvikling, og det er vigtigt i en tid med øget digitalisering og ESG-fokus.

– Man skal have forskellige mennesker i en virksomhed og ikke kun for eksempel mænd eller kvinder, ældre eller unge. Der skal være et mix af det hele, og alle typer er vigtige: Etnicitet, alder, køn, seksualitet osv. Ved at man får en gruppe som tænker anderledes, så tror jeg, man kan opnå en større udvikling. Vi er en konservativ branche, så jeg tror, det er sundt med mangfoldigheden. Hvis man kun har en homogen gruppe, så kommer man ikke så langt og får ikke så mange forskellige tilgange og aspekter, og vi skal blive ved med at udvikle os som branche.

Vil videreudvikle sig
Ali Safa Hassan startede allerede i Truemarketvalue i 2020, mens han var kandidatstuderende, inden han færdiggjorde sin uddannelse i 2021. Men på trods af Ali Safa Hassans lynkarriere er han klar over, at der stadig er meget at lære.

– Jeg er heldig trods min alder at have et stort ansvar og frihed. Samtidig med de løbende udfordringer samt højere krav, der bliver stillet af min arbejdsgiver, for at jeg lærer noget nyt og kontinuerligt og dermed udvikler mig, hvilket motiverer mig.

– Det ultimative vigtigste for mig, er at jeg kan udvikle mig blandt dygtige mennesker, og lære noget nyt. Det skal fortsæt være sjovt at gå på arbejde og have en mening med det, man laver. Man tilbringer jo en masse tid på arbejdet med sine kollegaer og kunder. Derfor er det vigtigt, at man trives på sit arbejde. Derfor er jeg glad for at have fundet et sted som TrueMarketValue, som har et godt læringsmiljø, hvor mine gode kollegaer støtter og udvikler mig dagligt.

Han er stolt af at blive nomineret til Estate Medias Ung i Ejendoms liste.

– Jeg var slet ikke klar over, at jeg var blevet nomineret. Så jeg er meget stolt og beæret over at blive sat i bås med en masse seje personer.

Lyt, lyt, lyt
Hvis man ønsker at bevæge sig op ad karrierestigen, er det ifølge Ali Safa Hassan vigtigt, at man tager et skridt ad gangen.

– Lige meget, hvor hårdt du arbejder, og hvor ydmyg du er, så bliver du ikke en superstjerne fra dag et. Men du kan altid arbejde dig hen imod det. Hvis vi skal lære noget fra militæret og sportens verden, så ville det være at lære af den direkte rådgivning og sparring, man løbende modtager og selv helst opsøge den løbende. Ikke vent til MUS, den ene gang om året, for så bliver din udvikling for langsom.

Ali Safa Hassan opfordrer især til, at man bruger netværk, og han er selv lige blevet medlem af Byggesocietetets netværksgruppe BS1, hvor en lang række meget erfarne profiler fra branchen er medlemmer.

– Jeg synes, man skal bruge erfarne netværk og ledere til at dygtiggøre sig, og husk altid: Lyt, lyt, lyt, og ikke kom med undskyldninger.

 

CV – Ali Safa Hassan

Alder: 27 år

Født og opvokset: Tårnby, Amager

Erfaring:

Manager, Truemarketvalue, juni 2022

Investment Analyst, Truemarketvalue, 2020-juni 2022

Student Project Assistant, High Performance Institute, 2018-2020

Fleet & Event Agent, Green Mobility, 2017-2018

Uddannelse:

CBS, cand.merc.FIR (finansering og regnskab), 2019-2021

 

Fakta: Ung i Ejendom Talentlisten

– Portrættet bringes i forbindelse med, at Estate Media sammen med aktører på tværs af ejendomsbranchen ønsker at finde frem til og synliggøre 35 talenter under 35 år i den danske ejendomsbranche

– Talentlisten hedder Ung i Ejendom Talentlisten

– De portrætterede personer kæmper på lige fod med alle andre om at komme med på den prestigefyldte talentliste, som Estate Media står bag for tredje år i træk. Første gang var i 2020

– Sidste frist for indstilling til Ung i Ejendom Talentlisten 2022 var 1. november 2022

– Ung i Ejendom Talentlisten 2022 bringes i Estate Magasin nr. 6, som udkommer 21. november, samt her på estatemedia.dk

Læs også Ung i Ejendom 2022 – nu skal de største talenter kåres

Læs også Der er hårdt brug for unge talenter

Læs eller genlæs alle Ung i Ejendom-artikler fra 2020-2022 med blandt andet en lang række portrætter her

Se alle 35 navne på Ung i Ejendom Talentlisten 2021 her

Se alle 35 navne på Ung i Ejendom Talentlisten 2020 her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder