Ali Safa Hassan. Foto: Truemarketvalue

Talentportræt: Ali Safa Hassan vil have flere unge ind i ejendomsbranchen

Det var lidt af et tilfælde, at Ali Safa Hassan er havnet i ejendomsbranchen. Den 27-årige rådgiver og manager stævner til dagligt ud for transaktionsrådgiveren og auktionsplatformen Truemarketvalue, hvor størstedelen af hans hverdag går med salg og analyser. Derudover bidrager han også med sparring med virksomhedens kunder.

Truemarketvalue er en transaktionsrådgiver, der er specialiseret i digitale salg af erhvervsejendomme med det formål at skabe mest mulig transparens for investorer og sælgere.

Fjerde talentportræt i år
Som optakt til Ung i Ejendom Talentlisten 2022, hvor Estate Media for tredje år i træk sammen med vores læsere og i sidste ende en fagjury vil finde frem til 35 talenter under 35 år på tværs af den danske ejendomsbranche, bringer vi dette talentportræt som det fjerde i rækken.

– Jeg elsker den her branche og alle de forskellige og dygtige mennesker, man arbejder med i løbet af et projekt. Man kommer ind på forskellige aspekter af en ejendom qua de mange ejendomsaktører, man arbejder sammen med. Det er også en lille branche, og alle kender hinanden. Derfor er det ikke kun tallene, som er altafgørende, men også tilliden til hinanden, som vægter højt, hvilket jeg godt kan lide, siger Ali Safa Hassan.

Læs også Talentportræt: Oliver Lorentz Larsen vil forløse sit fulde potentiale

Læs også Talentportræt: Christian Gjessing Bruun vil sætte fut i grøn omstilling

Læs også Talentportræt af Lars Horsbøl: Jeg er supertilfreds

Vil øge interessen for ejendomsbranchen
Selvom Ali Safa Hassan er blevet forelsket i ejendomsbranchen, er det ikke ensbetydende med, at han ikke har forbedringsforslag til den.

– Jeg er uddannet fra CBS, hvor jeg har taget en finansiel uddannelse. Her er ejendomsbranchen ikke den mest klassiske og populære retning i forhold til Management Consulting eller Investment Backing. Desværre er det, fordi vi som branche ikke har været gode nok til at markedsføre os selv, og det er jo ærgerligt, fordi vi rummer en stor del af de mange forskellige arbejdsopgaver, der er interessante for CBS-studerende. Jeg har stor respekt for dem, som har været i branchen i mange år, men jeg vil gerne have øget fokus på at øge interessen for ejendomsbranchen blandt studerende.

Derfor tog Ali Safa Hassan selv tyren ved hornene og gjorde det til en mærkesag at promovere ejendomsbranchen på hans tidligere skole for at sprede budskabet om, at ejendomsbranchen også er en mulighed for morgendagens talenter.

– Jeg er en del af et advisory board for CBS Real Estate Club med andre talenter i branchen. CBS Real Estate Club har til formål at øge interessen for ejendomsbranchen på CBS. Branchen har været god til at støtte op om initiativet, men det er vi også nødt til  for fortsat at kunne tiltrække kvalificeret arbejdskraft særligt med den øgede professionalisme, vi oplever påvirker branchen. Der er potentiale for rekruttering blandt studerende, men de er nødt til at kende branchens muligheder, siger Ali Safa Hassan.

– Under min egen CBS-tid ville jeg ønske, at der havde været en eller form for ’ejendomsportal’, som gjorde, at jeg kunne have fået øjenene op for, at det også var en retning at gå i.

Mangfoldighed er en styrke
Men det er ikke kun at øge interessen for ejendomsbranchen overfor de studerende, som står Ali Safa Hassan nært. For at branchen skal udvikle sig i en positiv retning, er det ifølge Ali Safa Hassan vigtigt, at være innovativ og skabe mulighed for flere tilgange tiltingene.

– Som adskillige andre kæmper jeg også for mangfoldighed. I en tid med nye ting at forholde sig til som digitalisering og ESG, er det nødvendigt at være både innovativ og i udvikling. Man skal have forskellige mennesker i en virksomhed og ikke kun for eksempel mænd eller kvinder, ældre eller unge. Der skal være et mix af det hele, og alle typer er vigtige: Etnicitet, alder, køn, seksualitet osv. Ved at man får en gruppe, som tænker anderledes, så tror jeg, man kan opnå en større udvikling. Ejendomsbranchen er på mange måder en konservativ branche, så jeg tror, det er sundt med mangfoldighed. Hvis man har en overvejende homogen gruppe, så kommer man ikke så langt og får ikke så mange forskellige tilgange og aspekter.

Vil videreudvikle sig
Ali Safa Hassan startede allerede i Truemarketvalue i 2020, mens han var kandidatstuderende, inden han færdiggjorde sin uddannelse i 2021. Men på trods af Ali Safa Hassans lynkarriere er han klar over, at der stadig er meget at lære.

– Jeg er heldig trods min alder at have et stort ansvar og frihed. Samtidig med de løbende udfordringer samt højere krav, der bliver stillet af min arbejdsgiver i forhold til kontinuerligt at lære nyt og dermed udvikle mig, og det motiverer mig. Man tilbringer en masse tid på sit arbejde med kollegaer og kunder. Derfor er det vigtigt, at man trives. Så jeg er glad for at have fundet et sted som Truemarketvalue, som har et godt læringsmiljø, hvor mine gode kollegaer støtter og udvikler mig dagligt.

Ali Safa Hassan er stolt af at blive nomineret til Talentlisten Ung i Ejendom.

– Jeg var slet ikke klar over, at jeg var blevet nomineret. Så jeg er meget stolt og beæret over at blive sat i bås med en masse seje personer.

Lyt, lyt, lyt
Hvis man ønsker at bevæge sig op ad karrierestigen, er det ifølge Ali Safa Hassan vigtigt, at man tager et skridt ad gangen.

– Lige meget, hvor hårdt du arbejder, og hvor ydmyg du er, så bliver du ikke en superstjerne fra dag et. Men du kan altid arbejde dig hen imod det. Hvis vi skal lære noget fra militæret og sportens verden, så ville det være at lære af den direkte rådgivning og sparring, man løbende modtager og selv helst opsøge den løbende. Ikke vent til MUS, (Medarbejder Udviklings Samtale red.) den ene gang om året, for så bliver din udvikling for langsom.

Ali Safa Hassan opfordrer især til, at man bruger netværk, og han er selv lige blevet medlem af Byggesocietetets netværksgruppe BS1, hvor en lang række meget erfarne profiler fra branchen er medlemmer.

– Jeg synes, man skal bruge erfarne netværk og ledere til at dygtiggøre sig, og husk altid: Lyt, lyt, lyt, og ikke kom med undskyldninger for din egen performance.

CV – Ali Safa Hassan
Alder: 27 år

Født og opvokset: Tårnby, Amager

Erfaring:
Manager, Truemarketvalue, juni 2022

Investment Analyst, Truemarketvalue, 2020-juni 2022

Student Project Assistant, High Performance Institute, 2018-2020

Fleet & Event Agent, Green Mobility, 2017-2018

Uddannelse:

CBS, cand.merc.FIR (finansering og regnskab), 2019-2021

Fakta: Ung i Ejendom Talentliste
– Portrættet bringes i forbindelse med, at Estate Media sammen med aktører på tværs af ejendomsbranchen ønsker at finde frem til og synliggøre 35 talenter under 35 år i den danske ejendomsbranche

– Talentlisten hedder Ung i Ejendom Talentlisten

– De portrætterede personer kæmper på lige fod med alle andre om at komme med på den prestigefyldte talentliste, som Estate Media står bag for tredje år i træk. Første gang var i 2020

– Sidste frist for indstilling til Ung i Ejendom Talentlisten 2022 var 1. november 2022

– Ung i Ejendom Talentlisten 2022 bringes i Estate Magasin nr. 6, som udkommer 21. november, samt her på estatemedia.dk

Læs også Ung i Ejendom 2022 – nu skal de største talenter kåres

Læs også Der er hårdt brug for unge talenter

Læs eller genlæs alle Ung i Ejendom-artikler fra 2020-2022 med blandt andet en lang række portrætter her

Se alle 35 navne på Ung i Ejendom Talentlisten 2021 her

Se alle 35 navne på Ung i Ejendom Talentlisten 2020 her

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder