Ungdomsboligejendommen på Strynøgade 5 på Østerbro i København. Foto: Presse

Viga køber godt 100 københavnske ungdomsboliger – og vil konvertere

Det København-baserede investeringsselskab Viga Real Estate med dansk-schweizisk ejerkreds har købt en boligejendom med godt 100 kollegieværelser på Østerbro.

Cushman & Wakefield RED har på vegne af Ejendomskommanditselskabet Strynøgade 5-7 solgt ejendommen Strynøgade 5, der er en ejerlejlighed som en del af hovedejendommen på Østerbrogade 135.

Ejendommen, som er handlet for 197,5 millioner kr., består af 102 kollegieværelser med et samlet areal på 3.980 kvm.

Skal ombygges til micro living-boliger
Ejendommen, som i 2006 blev ombygget fra parkeringshus til ungdomsboliger, har indtil nu været udlejet til Københavns Universitet, som flyttede 1. oktober. Ejendommen overtages tom og uden lejer af Viga Real Estate den 1. november. Ejendommen skal renoveres og ombygges til micro living-boliger.

Ejendomskommanditselskabet Strynøgade 5-7 erhvervede ejendommen i 2004, og efter 18 års ejerskab samt udsigt til at skulle implementere en ny strategi var tiden inde til et ejerskifte.

Viga Real Estate administrerer i dag 19 boligudlejningsejendomme i København-området med over 400 boliglejemål, herunder cirka 120 micro living-boliger.

Gorrissen Federspiel har i købet bistået Viga, mens Accura og Cushman & Wakefield RED har rådgivet sælger i form af Ejendomskommanditselskabet Strynøgade 5-7.

Følger stort Viga-opkøb i foråret
Det nye opkøb kommer, efter Viga Real Estate med Managing Partner og medstifter Kristian Goth Vinther i foråret købte københavnske ejendomme for 122 millioner euro – cirka 910 millioner kr. Det skete via to forskellige opkøb.

Læs mere i Viga køber københavnske boliger for knap 1 milliard kr.

Læs alle nyheder om transaktioner her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & akademier

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder