ESG- og bæredygtighedschef Christian Bruun Gjessing, AKF. Foto: Andrea Boel Ricketts, AKF

Talentportræt: Christian Gjessing Bruun vil sætte fut i grøn omstilling

Den grønne omstillings grene vokser for alvor ind i ejendomsbranchen. Den opgave har Christian Gjessing Bruun siden oktober 2021 stået i spidsen for som ESG- og bæredygtighedschef hos ejendoms- og investeringsselskabet AKF. Ifølge ham selv er det hans mission, at virksomheden tager ansvar for den bæredygtige omstilling.

– Det er helt sikkert, at vi går i en mere bæredygtig retning. Det er både inde for miljøet, det sociale og for den sags skyld de økonomiske parametre, siger han og fortsætter:

– Vi skal tage langt mere ansvar, end vi allerede gør, og der er vi heldigvis allerede på vej hen. Men det er ikke nemt, for det handler også om at få alle med på vognen.

AKF er et dansk ejendomsselskab, som udvikler og driver ejendomsforretning i Danmark samt investerer i danske virksomheder. Virksomheden har hovedsæde i København og har Ino Dimsits som adm. direktør. I 2021 kunne virksomheden præsentere et overskud på 640 millioner kr.

Branchen skal i gang
Men det er ikke blot sin egen arbejdsplads, Christian Gjessing Bruun mener skal tage ansvar for den bæredygtige omstilling. Spørger man ham, er det vigtigt, at hele branchen følger med i udviklingen og ikke går i stå.

– Vi skal få rusket op i ejendomsbranchen og få den over i en mere bæredygtig retning. Vi står over for en kæmpe udfordring, som vi skal rykke på. Vi bygger generelt en masse fine ejendomme af høj kvalitet sammenlignet med andre steder i verden, men det kommer også med en pris, og det er klimaet, som betaler den i øjeblikket.

Ifølge Christian Gjessing Bruun har en stor del af AKF’s arbejde med den grønne omstilling bestået i at indsamle viden og data, for herefter at muliggøre implementeringen af bæredygtige tiltag.

Første gang på listen
Som optakt til Ung i Ejendom Talentlisten 2022, hvor Estate Media igen i år sammen med vores læsere og i sidste ende en fagjury vil finde frem til 35 talenter under 35 år på tværs af den danske ejendomsbranche, bringer vi dette talentportræt, som er det andet i rækken.

Christian Gjessing Bruun, der er indstillet for første gang til talentlisten, kæmper nu på lige fod med andre kandidater om at komme med på den prestigefyldte liste.

En nominering, der ifølge ham selv bærer frugt af hårdt arbejde og dedikation til sit håndværk.

– Jeg er både ydmyg og stolt. Jeg synes, det er et kæmpe skulderklap til vores arbejde med bæredygtighed i AKF, og det er jeg meget beæret over.

Læs også Talentportræt af Lars Horsbøl: Jeg er supertilfreds

Interesse for arkitektur og mennesker
Christian Gjessing Bruun overvejede flere veje, inden han endte i ejendomsbranchen. Oprindeligt er han uddannet civilingeniør med speciale i bygningsdesign og har haft udlandsophold i USA og Australien.

– Det er kommet ad nogle omveje. Jeg har altid haft en interesse for arkitektur, men også for hvordan vi agerer som mennesker. Det var lidt et tilfælde, at jeg faldt over denne uddannelse, men set retrospektivt, har jeg ramt spot on. Generelt har jeg altid haft en nørdet tilgang til ejendomme. Det fandt jeg ud af i min første fuldtidsstilling hos Sweco, hvor jeg var rådgiver inden for energi og bygningsdrift. Jeg begyndte at interessere mig for, hvordan vores kunder implementerede bæredygtighedsstrategier og mål for deres ejendomme. Derigennem fik jeg også tilbudt mange af mine kompetencer til bygherrer og ejendomsinvestorer og fik defineret mine opgaver i retning af det, som jeg laver i dag.

Og ifølge ham dækker ejendomsbranchen bredt.

– Næsten alt, hvad vi laver, har jo noget med ejendomme at gøre. Vi opholder os i ejendomme størstedelen af vores tid, og jeg synes, branchen er kompleks og superinteressant. Ejendomme fungerer lidt som nogle mindre eller større maskinerier, og det bliver derfor også hurtigt relativt komplekse sager, som skal spille sammen og fungere. Der er ikke et facit for en bæredygtig ejendom, hvor man kan sætte to streger under. Du kan altid forandre og gøre noget bedre.

Ansvar er alt
Spørger man Christian Gjessing Bruun er ansvar et nøgleord for at kunne bevæge sig fremad i branchen.

– Find noget, du brænder for, og så skal du ikke være bange for at tage ansvar. Uanset hvilket job man har i branchen, er ingen perfekte og alle kan tage fejl. Så sørg for at dygtiggøre dig selv og læs op på detaljerne.

 

CV – Christian Gjessing Bruun

Stilling: ESG- og bæredygtighedschef i AKF

Alder: 30 år

Opvokset: I Sønderjylland

Erfaring: 

2021-: ESG- & bæredygtighedschef, AKF

2019-2021: Energi- & Driftsrådgiver, Sweco

2017-2019: Byplanlægger (studiejob), Gehl

2016-2017: Rekrutteringsmedarbejder (studiejob), Hays

2012-2013: GIS Sagsbehandler, Naturerhvervsstyrelsen

Uddannelse:

2021: DGNB Auditor – Bygninger i Drift

2020: DGNB Konsulent – Nybyggeri & Omfattende Renoveringer

2019: Energikonsulent II – Flerfamiliehuse og Erhverv

2019: Energikonsulent I – Enfamiliehuse

2019: Civilingeniør i Bygningsdesign, Danmarks Tekniske Universitet (DTU)

2017: Graduate exchange, University of Illinois (UIUC)

2015: Undergrad. exchange, University of New South Wales (UNSW)

 

Fakta: Ung i Ejendom Talentlisten

– Portrættet bringes i forbindelse med, at Estate Media sammen med aktører på tværs af ejendomsbranchen ønsker at finde frem til og synliggøre 35 talenter under 35 år i den danske ejendomsbranche

– Talentlisten hedder Ung i Ejendom Talentlisten

– De portrætterede personer kæmper på lige fod med alle andre om at komme med på den prestigefyldte talentliste

– Sidste frist for indstilling til Ung i Ejendom Talentlisten er 1. november 2022. Bemærk: Alle indstillede kandidater skal være født efter 1. december 1987

Man kan godt blive indstillet som kandidat, selvom man var med på Ung i Ejendom Talentlisten 2021 eller i 2020 – så længe man stadig er under 35 år

– Ung i Ejendom Talentlisten 2022 bringes i Estate Magasin nr. 6, som udkommer 21. november, samt her på estatemedia.dk

Læs også Ung i Ejendom 2022 – nu skal de største talenter kåres

Læs også Der er hårdt brug for unge talenter

Læs eller genlæs alle Ung i Ejendom-artikler fra 2020-2022 med blandt andet en lang række portrætter her

Se alle 35 navne på Ung i Ejendom Talentlisten 2021 her

Se alle 35 navne på Ung i Ejendom Talentlisten 2020 her

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder