Magasin på Kongens Nytorv i København. Foto: ATP Ejendomme

Magasin-ejendomme får ny ejer efter handel til over 4 milliarder kr.

Magasin-koncernen bliver igen herre i eget hus. Stormagasinernes ny ejer har nemlig købt de fire ejendomme, hvor magasinet har til huse, fra ATP Ejendomme og Pensiondanmark.

Det oplyser de to danske pensionskasser uden at ville afsløre salgsprisen, som beløber sig til flere milliarder kr.

Den nye ejer er tyske Peek & Cloppenburg, der er ejet af familien Cloppenburg. Peek & Cloppenburg købte i maj 2021 Magasin-koncernen af den britiske stormagasinkæde Debenhams.

De fire Magasin-ejendomme er på i alt knap 138.000 kvm, og handlen beløber sig derfor til over 4 milliarder kr. – ifølge Estate Medias beregninger. Ejendommenes bogførte værdi er samlet 4,35 milliarder kr.

ATP Ejendomme og Pensiondanmark købte for omkring et årti siden ejendommene ad to omgange. Først Magasin-ejendommene i Aarhus, Odense og Lyngby i 2010 og så Magasin-ejendommen på Kongens Nytorv i København i 2013.

Derfor salg
Salget af Magasin-ejendommene sker på initiativ fra Magasin, som med købet ønsker at styrke Magasins langsigtede position i retailmarkedet.

ATP Ejendomme og Pensiondanmark har hver især ejet 50 procent af ejendommene.

– Vi er glade for, at vi efter en god proces er blevet enige med Magasin om at sælge ejendommene tilbage til Magasin-koncernen, siger investeringsdirektør i ATP Ejendomme, André Scharf, og uddyber om den strategiske beslutning:

– For os har handlen givet os mulighed for at fortsætte justeringen af vores ejendomsportefølje. Vi har igennem en længere periode øget vores fokus på vores investeringer i kontorejendomme i danske storbyer og ikke mindst på vores egen rolle som en aktiv ejer af ejendomme i Danmark.

I Pensiondanmark ser direktør for Pensiondanmark Ejendomme, Marius Møller, handlen som et perfekt strategisk match for både køber og sælger.

– Magasin-bygningerne har været en fornuftig, langsigtet investering og givet gode afkast til vores medlemmers pensionsopsparinger. Med det nye ejerskab er det fornuftigt, at disse markante ejendomme igen bliver en del af Magasin-koncernen efter en god og tillidsfuld proces. Pensiondanmarks fokus er i stigende grad centreret om egenudviklede byområder og erhvervsejendomme, og salget frigør midler til at forfølge denne strategi yderligere, siger Marius Møller.

Derfor opkøb
Stormagasinkæden udtrykker stor tilfredshed over handlen, som sikrer gode langsigtede muligheder for udvikling.

– Tilbagekøbet af de fire ejendomme på Kongens Nytorv i København, Aarhus, Lyngby og Odense har længe stået øverst på vores ønskeseddel. Det er vores klare opfattelse, at kunderne prioriterer fysisk handel fortsat, og med ejerskabet betyder det, at vi nu kan udvikle og investere langsigtet, siger adm. direktør i Magasin, Peter Fabricius.

Transaktionen er fortsat betinget af formel godkendelse af de danske konkurrencemyndigheder og forventes at falde helt på plads inden for de kommende måneder, oplyser partnerne.

Colliers har formidlet salget for ATP Ejendomme og Pensiondanmark, ligesom Bruun & Hjejle har rådgivet sælger, mens Cushman & Wakefield RED og Bech-Bruun har rådgivet Magasin/Peek & Cloppenburg som køber.

 

Fakta: De fire ejendomme

– De fire ejendomme er på i alt knap 138.000 kvm og er opført i Aarhus i 1965, i Odense i 1960, i Lyngby i 1960 og på Kongens Nytorv i København helt tilbage i 1894. Sidstnævnte har dog levet et tidligere liv før Magasin, hvor ejendommen har huset både dansesal og hotelvirksomhed

 

Læs alle nyheder om transaktioner her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder