København. Foto: Martin Heiberg

Nyt partnerskab gør det lettere at investere grønt

Der er brug for at skabe et grønnere Danmark, og ejendomme er en vigtig brik i ambitionerne om at reducere CO2-udledningen. Derfor går den rådgivende ingeniør- og arkitektkoncern Rambøll og Danmarks største udlåner, Nykredit, nu sammen om at gøre det lettere for ejendomsbranchen at foretage grønne investeringer i både nye og eksisterende ejendomme i Danmark.

Det oplyser de to selskaber.

De to virksomheder vil med helhedsløsninger tilbyde ejendomskunder Rambølls rådgivning om klima- og energioptimering af deres ejendomme og Nykredits finansieringsløsninger til omstillingen. Kunderne vil også blive tilbudt hjælp til deres dokumentation og bæredygtighedsrapportering.

Samarbejdet skal gøre det nemmere og mere smidigt for ejendomsbranchen at foretage grønne investeringer i ejendomme, hvor det både bliver lettere at føre planen for deres grønne omstilling af ejendomsporteføljen ud i livet og at rapportere. Det er første gang i Danmark, at et bank- og realkreditinstitut og en rådgiver indgår partnerskab om fælles løsninger til den danske ejendomsbranche, oplyser Nykredit og Rambøll.

– Den grønne omstilling af ejendomsbranchen er kompleks, og der bliver kun større efterspørgsel på grønne boliger og ejendomme. Derfor er jeg glad for, at vi nu har indgået et partnerskab med Rambøll, så vi sammen kan få flere bæredygtige løsninger ind i ejendomssektoren.

– Jeg har store forventninger til det nye samarbejde, og vi glæder os til at gøre det nemmere for vores kunder at skabe grønnere og mere bæredygtige ejendomme i hele landet, siger koncerndirektør Tonny Thierry Andersen, Nykredit.

Ib Enevoldsen, adm. direktør i Rambøll i Danmark, supplerer:

– Når vi taler grøn omstilling, kommer vi ikke uden om at kigge på vores ejendomme. Både dem, vi allerede har, og dem, der kommer til. For det er i bygninger, at en stor del af vores nuværende energiforbrug finder sted. Samtidig har vi udsigt til en massiv udbygning af den eksisterende bygningsmasse i Danmark. Med det bagtæppe er der et indlysende behov for at nytænke løsningsmodeller og samarbejder, der kan accelerere den bæredygtige omstilling for ejendomsbranchen

– Derfor har vi indgået partnerskab med Nykredit, forklarer Ib Enevoldsen.

Læs også Rambøll vil halvere CO2-udledning fra sine nybyggerier i 2030

Læs også Rambøll slog rekord i 2021 – ordrebogen er vokset med 7 procent

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder