Ali Simiab. Foto: Cobblestone.

Ungt talent bliver selvstændig – mangel på medarbejdere skaber rum for konsulenter

Ali Simiab, der var på Estate Medias liste over unge talenter, Ung i Ejendom, i 2021, har valgt at fortsætte karrieren som selvstændig konsulent. Han kommer fra en stilling som juridisk chef i Cobblestone, hvor han stoppede i februar. Han har tidligere været projektudvikler i det daværende KPC, der nu er en del af Nordstern.

Se alle 35 navne på Ung i Ejendom Talentlisten 2021 her

Ali Simiab er bredt kendt i ejendomsbranchen for sit engagement i en lang række netværk som Djøf Advokats netværk i fast ejendom, Ejendomsbold og Ejendomsbobler samt som initiativtager til juleindsamlingen Ejendomsindsamlingen.

Ali Simiab er godt tilfreds med, at flere virksomheder i branchen hurtigt valgte at trække på ham. Det betyder, at han har besluttet at fortsætte som konsulent.

– Jeg havde ikke forestillet mig, at det ville blive startskuddet på min nye konsulentvirksomhed, og at jeg få uger senere ville være fuldt booket med konsulentopgaver. Nogle gange har man brug for lidt medvind på cykelstien, og jeg er taknemmelig for, at dygtige ejendomsfolk viser mig tillid. Det er jo langt fra sikkert, at det ville lykkes – og slet ikke så hurtigt, som jeg oplevede, siger Ali Simiab.

Læs Portræt af Ali Simiab: Man kan nå langt med en musikalsk tilgang

Mangel på medarbejdere skaber rum for konsulenter
Med baggrund som ekstern advokat, projektudvikler og intern juridisk chef er det især en kommerciel værktøjskasse, han arbejder med blandt andet for boligudvikleren Container Living.

– I markedet for asset management, hvor der er mangel på medarbejdere, kan jeg forhåbentligt bidrage, særligt i forhold til at tilføre porteføljer værdi i form af blandt andet konceptualisering, databaserede tiltag, social bæredygtighed, driftsoptimering og udvikling af managementselskaber. Mange aktører har stort fokus på at yde den optimale service til lejerne – det er både sund fornuft og god forretning. Bostad er et godt eksempel på det, og jeg tror også, at flere aktører vil tydeliggøre, at det kan skabe værdi for både lejerne og investorerne.

Mens man især i USA taler en del om de generationer, der kommer ind på arbejdsmarkedet som nogle, der i langt højere grad kommer til at arbejde som frie agenter, så har det ikke for alvor indtaget arbejdsmarkedet i Danmark endnu.

– Det er privilegeret at være ’sin egen chef’, og lige nu er jeg glad for det, men fleksibiliteten skal måske ikke overromantiseres. Der er jo stadig opgaver, der skal løses, og deadlines, der skal overholdes. Og det er stadig hensigtsmæssigt at arbejde i samme tidsrum som alle andre, og det er vigtigt at være tilgængelig. På den måde minder livet som konsulent om et almindeligt arbejdsliv, siger Ali Simiab.

Han tror ikke på, at tendensen får helt så meget medvind i Danmark, når han ser rundt i sit netværk.

– Mit indtryk er, at de fleste i ejendomsbranchen er glade for deres arbejdsliv, så det bliver næppe en egentlig trend med konsulenter. Jeg vil tro, at der sker en mindre stigning i antallet af personer, der – ligesom jeg – bliver konsulenter i en periode. Man lærer nemlig meget af at arbejde i flere virksomheder og samarbejde med mange nye mennesker, og konsulentlivet giver en vis valgfrihed i forhold til de opgaver, man løser, siger Ali Simiab.

Læs også Ung i Ejendom 2022 – nu skal de unge talenter kåres

Læs også Ejendomstalenter bliver hyldet og får peptalk

Læs alle navnenyheder her

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder