Invesco Real Estate køber 13.900 kvm boliger i Ishøj af udviklingsselskabet udviklingsselskabet Becker & Nielsen. Illustration: Presse

Invesco køber 173 boliger af Becker & Nielsen i Ishøj

Amerikanske Invesco Real Estate køber 13.900 kvm boliger i Ishøj af udviklingsselskabet udviklingsselskabet Becker & Nielsen. Transaktionen forventes først at blive fuldført i 2. kvartal 2024.

Invesco køber udviklingsprojektet på vegne af et tysk investeringsmandat og selve transaktionen er kørt igennem i et samarbejde med Rubik Properties.

De 173 boliger ligger i Ishøj og består af lejligheder med 2-, 3- og 4-værelseslejligheder med en gennemsnitlig størrelse på 80 kvm. De er fordelt på 6 bygninger med 3 til 6 etager. Desuden er der tilknyttet 178 parkeringspladser. Boligprojektet får fjernvarme og bliver certificeret som DGNB Guld. Boligbyggeriet er en del af et tidligere industriområde, der nu skal transformeres til et boligområde.

– Københavns boligsektor er stadig en af de mest attraktive i Europa. Der er stor efterspørgsel på boligejendomme, som står for 56 procent af den samlede transaktionsvolumen. Ishøj er allerede en stærkt forstadsby med god befolkningstilvækst og højere efterspørgsel end udbud af boliger. Letbanen kommer til i 2025 og en ny station vil åbne bare en km fra boligprojektet, påpeger Rubik Properties.

Invesco Real Estate har markant øget deres investeringer i det københavnske boligmarked de sidste to år. I juni offentliggjorde selskabet, at de havde købt 25.000 kvm i Ballerup ligeledes på en forward purchase aftale af udviklingsselskabet FB Gruppen. Det var den femte boligtransaktion i København i løbet af de sidste 18 måneder.

– Vi er glade for vores samarbejde med den tyske partner, og at vi igen kan trække på vores indsigt i det københavnske marked til at identificere attraktive, langsigtede investeringsmuligheder, siger Managing Director for Residential Investments John German fra Invesco Real Estate.

Aktører inde over handlen
Købers rådgivere har været advokatfirmaet Accura, rådgiverfirmaet Niras, revisionsselskabet KPMG og mæglerfirmaet Colliers. Desuden har Trefa med Peter Toftager i spidsen rådgivet køberne om finansieringsstrukturen.

Sælger i form af Becker & Nielsen er blevet rådgivet af Cushman & Wakefield RED og Lundgrens.

 

Fakta:

– Invesco Real Estate er en globalt førende ejendomsinvestor med ejendomme for 645 milliarder under forvaltning. Selskabet har 577 ansatte og 21 regionale kontorer i USA, Europa og Asien.

– Invesco Real Estate spreder aktivt sine investeringer i forskellige segmenter og ejendomme på forskellige udviklingsstadier og med forskellige risici indenfor de engelske begreber som core, debt, value-add og opportunistisk såvel som i børsnoterede ejendomsselskaber. Selskabet har investeret i ejendomme siden 1992. I Europa er der kontorer i London, München, Milano, Madrid, Paris, Prag, Luxembourg og Warszawa, og de 193 europæiske ansatte forvalter 184 aktiver på tværs af 14 europæiske lande til en samlet værdi på godt 100 milliarder kr. I det danske marked samarbejder Invesco med Rubik Properties

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder