AP Pension vil bygge et 150 kvm hus i Fredericia, der maksimalt udleder 5 kilo co2 over en 50-årig periode. Foto: AP Pension.

AP Pension vil sætte ny barre for CO2-udslip i nyt byggeri

Byrådet i Fredericia Kommune har sagt god for AP Pensions datterselskab, AP Ejendommes, planer om at opføre et 150 kvm stort aktivitetshus i Kanalbyen i Fredericia. Aktivitetshuset må maksimalt udlede 5 kilo CO2 per kvm per år over en 50-års periode. Det er cirka halvdelen af udledningen fra traditionelt byggeri. Projektet er blandt andet støttet af Realdania.

Et aktivitetshus, der skal sætte nye standarder for brugen af beton i byggeriet, er nået et skridt nærmere. Byrådet i Fredericia Kommune har netop godkendt, at AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, nu kan opføre et 150 kvm stort aktivitetshus i den nye bydel, Kanalbyen.

Visionen for aktivitetshuset er, at huset maksimalt må udlede 5,0 kilo CO2 per kvm per år over en 50-års periode. Det er cirka halvdelen af udledningen fra traditionelt byggeri, hvor beton ellers er kendt som en notorisk stor udleder af CO2.

Det nye fælleshus skal fungere som showcase, der kan vise fremtidens innovative løsninger til en grøn omstilling af betonbyggeriet og bidrage til dokumentation, erfaring og læring undervejs i byggeriet.

– Byggebranchen er en af de største udledere af CO2. Derfor ser vi i AP Ejendomme hele tiden på, hvordan vi kan være med til reducere CO2-udledningen i vores ejendomme. En af de måder, vi kan gøre det på, er ved at tænke nyt og prøve nye metoder. Med aktivitetshuset i Kanalbyen i Fredericia prøver vi noget, som kan være banebrydende for brugen af beton i byggeriet, og som støtter den grønne omstilling, siger adm. direktør Peter Olsson, AP Ejendomme, der samtidig glæder sig over, at byrådet i Fredericia Kommune bakker op om projektet.

AP Pension vil bygge et 150 kvm hus i Fredericia, der maksimalt udleder 5 kilo co2 over en 50-årig periode. Foto: AP Pension.

Peter Olsson er meget tilfreds med, at byrådet i Fredericia Kommune har godkendt opførelsen af det innovative aktivitetshus, som er kommet til i et samarbejde med Teknologisk Institut, Henning Larsen, Rambøll, Dansk Beton, Unicon og Aalborg Portland.

– Vi er meget glade for, at Fredericia Kommune kan se værdien i, at aktivitetshuset bliver opført i Fredericia. Vi er overbeviste om, at huset bliver en attraktion, som mange vil få glæde af, både på grund af arkitekturen og fordi huset bliver banebrydende i forhold til, hvor lidt CO2, det kommer til at udlede i forhold til normalt betonbyggeri, siger Peter Olsson.

Adm. direktør Peter Olsson, AP Ejendomme. Foto: Estate Media/Claus Sall.

Realdania ser det som en god mulighed for en filantropisk forening at stimulere udviklingen af nye materialer. Realdania støtter projektet økonomisk.

– Byggematerialer udgør en stor del af vores samfunds klimabelastning. Der ligger derfor en vigtig filantropisk opgave i at stimulere innovation og udvikling indenfor alle materialer for at reducere deres klimaaftryk. Det indebærer også de traditionelle, tunge materialer som beton. Vi håber, at aktivitetshuset kan bidrage med ny viden og nye løsninger til, hvordan vi kan bygge mere bæredygtigt, også når vi bygger med beton, siger Lennie Clausen, programchef i Realdania.

Læs også AP Pension er blandt Danmarks 10 største bygherrer

Læs også Her er AP Ejendommes Co2-mål

Læs også AP og PKA skyder penge i ny bæredygtig fond

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder