Foto: Danske Bank

Danske Bank har reduceret over en fjerdedel af kontorkvm i Storkøbenhavn

Danske Bank har reduceret sit kontorareal i Storkøbenhavn med over en fjerdedel, hvilket har ført til CO2-besparelser.

Reduktionen af kontorkvm har nu også ført til, at Danske Bank og ISS netop har vundet den nystiftede Bæredygtighedspris fra foreningen Dansk Facilities Management (DFM), der samler fagfolk inden for ejendomsdrift eller Facilities Management (FM) både i private virksomheder og på offentlige arbejdspladser.

I samarbejde med ISS har Danske Bank reduceret antallet af kvm med 27,3 procent i forhold til de hidtidige arealer, og det udløser en årlig energibesparelse på 5.800 MWh og en mindsket CO2-udledning på 471 tons, oplyser parterne.

Allerede i august 2021 meddelte Danske Bank, at coronakrisen havde åbnet landets største banks øjne for, at flere af koncernens kontorer ikke bruges optimalt. Og at banken derfor havde valgt at opsige cirka 25 procent af sit samlede kontorareal i Storkøbenhavn svarende til cirka 55.000 kvm lejemål ud af bankens på daværende tidspunkt i alt 220.000 kvm i området.

Læs mere i Danske Bank opsiger 55.000 kvm kontor i København

– DFM har stiftet prisen for at sætte fokus på de mange gode og klimavenlige projekter inden for ejendomsdrift. Bygninger står for 40 procent af vores energiforbrug og udledning af CO2, og hele 49 indstillede projekter vidner om, at FM-branchen tager medansvar for den grønne omstilling. Med omlægningerne har Danske Bank opnået store besparelser på både energi, CO2-udledning og FM-omkostninger, og derfor er det fuldt fortjent, at Danske Bank med sin partner ISS modtager første udgave af DFM’s Bæredygtighedspris, siger Laura Lindahl, direktør for DFM.

Projektet vandt efter en afstemning i DFM’s medlemskreds, som omfatter knap 300 private og offentlige virksomheder samt 1.500 personlige medlemmer.

Begyndte overvejelser i 2019 
Danske Bank indledte overvejelserne i 2019 og satte fart på projektet, da coronanedlukningerne udløste omfattende hjemmearbejde.

– Pandemien satte turbo på omstillingen til fleksibelt arbejde med ugentligt hjemmearbejde og delepladser i Danske Bank. Det ledte til, at vi kunne opsige fire lejemål. Vi er meget glade for prisen, som giver en saltvandsindsprøjtning til vores arbejde med at tilpasse vores ejendomsportefølje til nye måder at arbejde på, siger Taid Qazi, global ejendomschef i Danske Bank.

Danske Bank undersøger, hvordan erfaringerne kan bruges andre steder blandt koncernens 21.700 ansatte, hovedsageligt i Norden og Baltikum.

ISS har i en årrække stået for blandt andet ejendomsdrift og intern service i hele bankkoncernen.

– Vi er utroligt glade for, at Danske Bank og vi har vundet prisen, for der er tale om en vigtig dagsorden med et større og globalt perspektiv for, hvordan indretning og anvendelse af arbejdspladser kan have stor, positiv klimaeffekt. Vi er glade for, at projektet er lykkedes, siger seniorprojektleder Henrik Juul Nielsen, ISS.

Dansk Facilities Management blev oprettet i 1991 og er det eneste forum, som samler såvel private virksomheder, kommuner, regioner og statslige virksomheder som leverandører, rådgivere, forskere og studerende inden for Facilities Management eller ejendomsdrift.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder