Mount Tirana bliver et multifunktionelt højhus på 185 m. Illustration: Cebra

Cebra vinder højhus på 185 m

Det danske arkitektfirma Cebra, der i år vandt en Mipim Award for det aarhusianske boligprojekt Æbeløen, kan nu glæde sig over endnu en sejr.

Læs mere i Wow – danske arkitekter vinder fire Mipim Awards

Således har Cebra vundet en international projektkonkurrence om at tegne et nyt vartegn i Albaniens hovedstad, Tirana.

Byggeriet, Mount Tirana, bliver et multifunktionelt højhus på 185 m – landets højeste – og er designet med afsæt i de lokale bjerglandskaber og stedets kultur og historie: En hybrid mellem et bjerg og et højhus.

I weekenden udnævnte en jury, der tæller den albanske premierminister, Edi Rama, Tiranas borgmester, fire internationalt arkitekter og bygherren, Nova Construction 2012, Cebra som vinder af projektkonkurrencen om det nye højhus i centrum af Tirana

– Bjerge er et af naturens mest imponerende træk. Evige, ærefrygtindgydende og smukke, de er de originale vartegn. Ved at bruge Albaniens bjerge som vores vigtigste inspirationskilde udnytter vi den lokale historie, kulturarven og Albaniens identitet, siger stiftende partner og arkitekt Mikkel Frost, Cebra.

Cebra blev etableret i 2001 af Mikkel Frost, Carsten Primdahl og Kolja Nielsen med sidstnævnte som adm. direktør. De udgør partnerkredsen sammen med Mikkel Schlesinger.

Se illustrationer af Mount Tirana under denne tekst

Mount Tirana bliver et multifunktionelt højhus på 185 m. Illustration: Cebra
Mount Tirana. Illustration: Cebra
Mount Tirana. Illustration: Cebra
Mount Tirana. Illustration: Cebra
Mount Tirana. Illustration: Cebra

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder