Siden 2018 har Sweco haft dansk hovedkontor på Ørestads Boulevard i Ørestad. Foto: Sweco

Sweco vil vækste markant inden for eksisterende byggeri og drift

Sweco Danmark, som er en del af den svenskejede rådgivende ingeniør- og arkitektkoncern Sweco, vil opruste markant inden for byggeri og drift.

Konkret vil det danske selskab fordoble antallet af medarbejdere, der arbejder med eksisterende byggeri og drift til 200 inden for fire år. Den markante satsning er drevet af en stor efterspørgsel på strategisk og teknisk rådgivning om drift, commissioning, renovering, installationer og ikke mindst bæredygtighed.

Behovet for at renovere og levetidsforlænge eksisterende byggeri er vokset de senere år i takt med, at krav om mere bæredygtigt byggeri har bredt sig til ejendomsmarkedet. Den udvikling har Swecos rådgivere og teknikere i afdelingen Facilities Management nydt godt af, og for at fortsætte væksten har direktør Henrik Leksø ændret organisationen og afdelingens navn med virkning fra 1. september.

– Vi har skiftet navn til Eksisterende byggeri & Drift for tydeligt at fortælle markedet, hvor vores fokus er. Samtidig har vi ændret organisationen, så vi i højere grad kan møde kunderne fra CEO til vicevært og supportere kunderne fra de tidligste strategiske tanker til den efterfølgende drift, siger Henrik Leksø.

– Vores ambition er at fastholde den førerposition, Sweco har inden for rådgivning om eksisterende byggeri og drift og dermed tiltrække nye kunder, spændende opgaver og ikke mindst nye kollegaer.

Læs også Sweco henter ny direktør til byggeri

Opruster også inden for renoveringsprojekter
Udover at levere strategisk og teknisk rådgivning gearer Sweco sig til at arbejde med flere og større renoveringsprojekter.

– Eksisterende installationer har afgørende betydning for et renoveringsprojekt, hvorfor vi står godt rustet til at løfte renoveringer. Vi håndterer allerede i dag renoveringsprojekter og for at gå ind i flere og større projekter, kræver det naturligt, at vi også øger vores fokus og kompetencer i dette felt, siger Henrik Leksø.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder