Adm. direktør Peter Stenholm, Ejendomdanmark. Foto: Jens Rosenfeldt

Ejendomdanmark før valget: Brug for stabile rammer

Onsdag trykkede statsminister Mette Frederiksen (S) langt om længe på valgknappen, som betyder, at der er folketingsvalg tirsdag den 1. november.

På boligområdet håber ejendomsbranchens erhvervsorganisation, Ejendomdanmark, der repræsenterer udlejere, administratorer og ejere af fast ejendom, at flere vigtige temaer finder vej til valgmøder, debatter og konstruktive løsninger.

– Ejendomsbranchen har en nøglerolle på mange vigtige områder. Det er en hel bunden opgave, at vi sikrer bedre rammer for at skabe bæredygtige ejendomme, så vores branche i endnu højere grad kan være med til at løse udfordringerne ved klimakrisen, siger adm. direktør Peter Stenholm, Ejendomdanmark.

– Derudover er der brug for, at politikerne får styr på den økonomiske uro. Den har enorme følgevirkninger, og det er nødvendigt med en lavere inflation – og sikkerhed omkring den økonomiske situation.

Vigtigt med investeringsmuligheder
Ejendomsbranchen udgør fundamentet under samfundets økonomi. Og boligområdet har historisk set været præget af brede samarbejder, der giver stabile vilkår for alle aktører at arbejde under. Den tilgang håber Peter Stenholm, at politikerne holder fast i:

– Vores branche har årelange perspektiver, og der er brug for stabile rammer, hvis vi skal sikre investeringer til de mange opgaver, der venter. Politisk og økonomisk stabilitet vil i sidste ende komme både lejere og udlejere til gode, hvis krisen ikke skal skabe unødvendige konfliktpunkter. Det vinder alle parter på.

Det vil ifølge Ejendomdanmark også gøre det muligt at rykke endnu hurtigere på endnu en vigtig dagsorden: Nemlig de mangfoldige byer med boliger nok til alle.

– De gode byer er de byer, hvor der er plads til, at alle kan bo, leve og arbejde. Det sikrer vi, hvis vi sørger for, at der fortsat bliver bygget et mix af både lejeboliger, almene boliger, andelsboliger og ejerboliger. Investeringerne til det får vi kun, hvis politikerne giver stabile arbejdsvilkår til alle aktører, siger Peter Stenholm.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder