Det 19 etager høje Bella Tower på Ørestads Boulevard 34A m.fl. i Ørestad. Foto: Colliers

Tysk investor køber Bella Tower i Ørestad

Den tyske kapitalforvalter DWS har netop købt det 19 etager høje Bella Tower i Ørestad. Den nyopførte boligejendom består af 199 lejligheder med et samlet udlejningsareal på 16.656 kvm.

Den karakteristiske ejendom er udviklet af danske Solstra Development på vegne af Bellakvarter A/S – et selskab ejet af de danske pensionskasser Sampension (66 procent) og Akademikerpension (33 procent).

Det oplyser Colliers, som har formidlet salget på vegne Bellakvarter A/S.

Transaktionssummen er endnu ikke offentliggjort, men Bella Tower på Ørestads Boulevard bliver tinglyst i nærmeste fremtid, erfarer Estate Media.

Tilfredshed med salg
Henrik Olejasz Larsen, investeringsdirektør i Sampension, siger:

– Vi har solgt en førsteklassesejendom, som har bevist sig ved at være fuldt udlejet i et område, der er ved at blive et af de mest attraktive boligområder i København.

Henrik Olejasz Larsen bakkes op af investeringspartneren fra Akademikerpension.

– Vi blev en del af projektet, fordi vi betragtede det som en god investering. Men også fordi vi gerne ville være med til at udvikle et attraktivt nyt område i København. Det er enormt tilfredsstillende, at begge dele er lykkedes, siger Jens Munch Holst, adm. direktør i Akademikerpension.

Bella Tower. Foto: Colliers

DWS leder efter flere danske investeringsmuligheder
Også hos køberen, DWS, er der selvsagt tilfredshed med handlen.

– På trods af det bemærkelsesværdige skift i det europæiske økonomiske og geopolitiske miljø i løbet af 1. halvår af 2022 er vi overbeviste om, at de grundlæggende faktorer bag det københavnske boligmarked forbliver støttende, siger Martin Weikamp, ​​chef for nordiske ejendomstransaktioner i DWS.

– Vi fortsætter med at lede efter attraktive investeringsmuligheder på det danske boligmarked, herunder udviklingsprojekter og aktiver med behov for større renoveringer for at opnå attraktive afkast til vores investorer, oplyser Martin Weikamp.

Bellakvarter A/S – ejet af Sampension og Akademikerpension – er i salget blevet rådgivet af Colliers og Gorrissen Federspiel.

Stort Herlev-projekt 
DWS erhvervede tidligere i år en grund via et nyetableret, internationalt joint venture med danske Nordkranen og den svenske kapitalforvalter Catella for at bygge et nyt boligkvarter med 445 boliger i Herlev. Efter planen skal udviklingsprojektet være afsluttet i 2025.

Læs mere i Dansk-tysk-svensk investortrio bag nyt boligkvarter i Herlev

Læs også Ny investortrio køber op for trecifret millionbeløb

DWS Real Estate er en del af DWS Group og havde per 30. juni 2022 over 80 milliarder euro – over 600 milliarder kr. – under forvaltning, AuM.

Læs alle nyheder om transaktioner her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder