Sampension har solgt sin ejerandel af en flerbrugerkontorejendom på Strømmen 6 i Nørresundby i Aalborg, som pensionskassen hidtil har været hovedejer af, mens den Aalborg-baserede ejendomsforvalter Kristensen Properties har været minoritetsejer. Foto: Luftfotos Danmark

Pensionsinvestor både køber og sælger kontorejendomme i Aalborg

Sampension har solgt sin ejerandel af en flerbrugerkontorejendom på Strømmen 6 i Nørresundby i Aalborg, som pensionskassen hidtil har været hovedejer af, mens den Aalborg-baserede ejendomsforvalter Kristensen Properties har været minoritetsejer.

Sampension og Kristensen Properties købte i 2016 ejendommen, hvor RTX er hovedlejer sammen med mere end 20 små og mellemstore lejere. Ejendommen er de seneste år blevet opgradering og udvidet med 4.000 kvm.

I dag er ejendommen på i alt 15.185 kvm for kontor og kælder, oplyser Sampension til Estate Media.

Bag opkøbet af Sampensions hovedejerskab af kontorejendommen står ’en kreds af primært lokale investorer’, oplyser Sampension uden at komme ind på transaktionssummen.

– Kristensen Properties har gennemført den forretningsplan, som de præsenterede for os i 2016, og vi ønskede derfor at gennemføre et salg. På daværende tidspunkt havde vi ikke et fokus på multiudlejede kontorejendomme i Danmark, men vi fandt sagen så interessant, at vi ikke kunne lade den gå – og at det nu med salg af vores ejerandel også er dokumenteret, at forretningsplanen kunne gennemføres, er vi meget glade for, siger Torbjørn Lange, chef for ejendomme og infrastruktur i Sampension.

Hos Kristensen Properties oplyser adm. direktør og partner Kent Hoeg Sørensen:

– Udover at fastholde den oprindelige ejerandel har vi valgt at udvide ejerandelen sammen med seks medarbejdere. Det har vi, fordi vi synes, der er mere potentiale i denne ejendom, og dertil fandt vi så en anden mere lokal investorkreds, der ville med på den næste del af investeringen.

Køb af kontorejendom på havnefronten
Samtidig med salget af flerbrugerkontorejendommen på Strømmen 6 i Nørresundby har Sampension sammen med Kristensen Properties købt en kontorejendom på Skibsbyggerivej 5 på havnefronten i Aalborg, som betragtes som det mest attraktive kontorområde i Nordjylland.

Det er parternes anden fælles ejendomsinvestering via fonden Kristensen Partners VII. Bag salget står statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme, som har solgt for en endnu ikke offentliggjort sum.

Ejendommen, der tidligere har været benyttet som domicil for det daværende Told & Skat, har et samlet areal på cirka 8.000. Herudover inkluderer investeringen 1.400 kvm byggeretter, som forventes at kunne øges yderligere.

Planen er, at ejendommen, som p.t. har Motorstyrelsen som lejer på den ene etage, skal totalrenoveres og omdannes til et flerbrugerkontorhus. I forbindelse med den planlagte renovering ansøges der om at få ejendommen DGNB-bæredygtighedscertificeret.

Læs mere om handlen på Skibsbyggerivej 5 i Aalborg her:

Investorgruppe køber kontorejendom centralt i Aalborg

Læs alle nyheder om transaktioner her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder