Koncerndirektør og hovedejer Frederik Barfoed, Barfoed Group. Foto: Wilfred Gachau

Barfoed Group præsenterer nyt projekt – og kritiserer regeringen

Barfoed Groups frontmand – koncerndirektør og hovedejer Frederik Barfoed – er kendt for at sige tingene ligeud og værne om ejendomsbranchen set fra udviklernes og investorernes side.

Sådan er det også denne gang for Frederik Barfoed fra den fynske ejendomskoncern Barfoed Group med base i Odense.

Frederik Barfoed har tidligere kritiseret S-regeringen for blandt andet at stå i spidsen for at foreslå og indføre et midlertidigt huslejeloft, som regeringen med et smalt flertal definitivt vedtog den 22. september. Det skete, efter Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Enhedslisten den 26. august blev enige om en aftale om et huslejeloft på 4 procent årligt. Loftet skal gælde de næste to år og er altså derfor midlertidigt. Loven gælder både eksisterende og fremtidige lejekontrakter med private udlejere, som anvender nettoprisindekset, NPI.

Læs mere i Forhadt huslejeloft vedtaget – kritikken fortsætter

Læs også Frederik Barfoed: En ubehøvlet retorik

’Regeringen vil bremse udviklingen af private lejeboliger’
Nu langer Frederik Barfoed atter ud efter den nuværende regering. Det sker i forbindelse med Barfoed Groups præsentation af et boligprojekt – kaldet Rebekkas Have – på Odensevej 2 i bydelen Hjallese i Odense, hvor koncernen planlægger at nedrive en ældre butiksejendom tidligere udlejet til Aldi og bygge 50 nye boliger i området. Boligejendommen tegnet af Juul Frost Arkitekter bygges til egen portefølje, og byggestart forventes at blive i 2023/24, oplyser Frederik Barfoed:

– Vi er meget stolte af at være med til at byudvikle den del af byen, og vi er sikre på, at den standard, vi opfører boliger i, også vil falde i mange beboeres smag i Hjallese. Vi er p.t. i gang med andre byggerier i Odense, og vi kender derfor ikke den specifikke opstartsdato endnu.

– Samtidig er vi afventende over for opstart af flere nye byggerier, så længe den nuværende regering forsøger at bremse udviklingen af private lejeboliger i Danmark. Det, vurderer jeg, er meget bekymrende, og forsætter det, så vil det mange steder sætte private projekter i bero og dermed få store konsekvenser for byggebranchen generelt, siger Frederik Barfoed.

Barfoed Group udspringer af ejendomsselskaber stiftet af Christian Barfoed i 1920’erne. Frederik Barfoed, der er Christian Barfoeds barnebarn, har været adm. direktør i Barfoed Group siden 1998.

’Regeringen vil passe på lejerne’
I en skriftlig kommentar efter vedtagelsen af det midlertidige huslejeloft forklarede indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S):

– Regeringen har en klar målsætning om at passe på lejerne, så de skal ikke gå fra hus og hjem som følge af voldsom inflation. Det har samtidig været vigtigt for os, at loven kan træde i kraft så hurtigt som muligt, så flest mulige lejere kan få gavn af den. Vi ønsker at skabe tryghed for landets lejere, og det gør vi med denne lov.

Læs om Barfoed Groups resultater i 2021 og forventninger til 2022:

Barfoed behøver ikke gå barfodet – får overskud på knap 1 milliard kr.

Læs stort portræt af Frederik Barfoed i Estate Magasin nr. 7/2020 her eller bestil dit eget abonnement via [email protected]

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder