Group CEO Torben Modvig, Nordstern. Foto: Helle Moos

Her er Casa og KPC’s nye navn

Nordstern.

Det er det nye, fælles navn i kølvandet på fusionen mellem Casa og KPC.

Navneskiftet træder i kraft 1. oktober og kommer efter Casas ejer, tyske ActivumSG, i sommer overtog KPC for at lægge de to ejendomsudviklere og totalentreprenører sammen.

– Vi har ledt efter et navn, der dækker arven fra både Casa og KPC, og det vi sammen kan. Med Nordstern vil vi gerne vise klare styrker med dybe, danske rødder. Vi er kendt for, at vi står fast – også når tingene bliver svære – og for at sætte nye standarder for, hvordan man bygger danskernes boliger og kontorer, siger Group CEO Torben Modvig, Nordstern.

Den nye, mørkegrønne Nordstern-farve er en direkte sammensmeltning af de farver, der hidtil har været vartegn for Casa og KPC.

Allerede fra i dag, den 1. oktober, vil kunder og leverandører først og fremmest møde Nordstern-navnet. På en række byggepladser vil man dog stadig også kunne se navnene Casa og KPC. Navnet skal udtales på dansk uden hårde d’er.

På tyske hænder
Sammen med Nordstern-navnet kommer et nyt logo, der repræsenterer byggeelementer, og som illustrerer både det kreative og det bygbare, forklarer Torben Modvig.

Tilbage i starten af maj – for fem måneder siden – kom nyheden om, at KPC-stifter Kurt Poulsens familie og adm. direktør i KPC-koncernen, Bo Knudsen, havde solgt den familieejede entreprenør- og udviklingskoncern KPC til en investeringsfond forvaltet af ActivumSG Capital Management.

Det oplyste KPC og ActivumSG uden at komme ind på transaktionssummen. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen godkendte fusionen samme måned.

Læs mere i Milliardhandel: Casas tyske ejer overtager også KPC

ActivumSG købte i sommeren 2021 Casa for godt 2 milliarder kr.

Læs mere i Tysk kapitalfond køber Casa i milliardhandel

Casa og KPC
Casa blev grundlagt i 2006 og havde i 2021 en omsætning på godt 3 milliarder kr. og mere end 250 ansatte. I sommeren 2021 blev Casa købt af en fond under ActivumSG.

KPC havde i 2021 en omsætning på 2,3 milliarder kr. og 160 medarbejdere.

Læs mere i KPC får rekordoverskud trods milliardfald på toplinjen

Til sammenligning opnåede Danmarks klart største entreprenørkoncern, Aarsleff, i regnskabsåret 2020/21 en rekordomsætning på 14,7 milliarder kr.

Læs mere i Aarsleff får rekordoverskud: Det har været et usædvanligt år

Omsætning på mere end 5 milliarder kr.
ActivumSG’s køb af KPC blev en realitet den 14. juni i år, og med Torben Modvig i spidsen er der siden arbejdet på at samle de to aktører i en fælles virksomhed. Det arbejde fortsætter ind i 2023.

– Projektet med at samle to stærke kulturer og tage det bedste fra både Casa og KPC med os videre går som planlagt, også selv om de omstændigheder, vi agerer i, er blevet mere udfordrende. Faktisk understreger det øgede pres på branchen klart fordelene ved at samle vores styrker, siger Torben Modvig.

Som en af de største entreprenør- og udviklingskoncerner i Danmark har Nordstern en omsætning på mere end 5 milliarder kr., en ebit på over 600 millioner kr. og mere end 500 medarbejdere.

Læs stort portræt af Torben Modvig i det nye Estate Magasin nr. 5/2022 her eller bestil dit eget abonnement via [email protected]

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder