Peter Winther. Foto: Colliers

Peter Winther i spidsen for udviklingen af Vollsmose

Peter Winther, kendt som partner og forhenværende adm. direktør i erhvervsmægleren Colliers i Danmark, bliver kommende bestyrelsesformand i Arealudviklingsselskabet Fremtidens Vollsmose P/S.

Det oplyser parterne bag selskabet torsdag morgen.

I juni offentliggjorde de fire ligeværdige parter i arealudviklingsselskabet bag Fremtidens Vollsmose – Odense Kommune, boligorganisationerne Civica og FAB samt pensionsselskabet AP Pensions datterselskab AP Ejendomme – at de sammen skal drive omdannelsen af Odense-bydelen Vollsmose fra et udsat boligområde til en bydel med stærkere sammenhængskraft og varieret arkitektur.

Læs også AP Ejendomme vinder konkurrence: Investerer 700 millioner kr. i Vollsmose

Omdannelsesproces afsluttet i 2030
Når den nye bydel efter omdannelsesprocessen efter planen står færdig i 2030, vil Vollsmose i langt højere grad end i dag være en naturlig del af resten af Odense, både i borgernes bevidsthed og i fysisk forstand. Fremtidens Vollsmose får fire nye kvarterer med hver sin identitet; kvarterer, der skal danne ramme om små og store fællesskaber og nye mødesteder. Nye boligtyper og forskelligartede ejerforhold i samspil med de tilbageværende fuldt renoverede boliger skal løfte bydelen.

Nu har arealudviklingsselskabets fire interessenter udpeget ankermanden, der skal lede omdannelsesprocessen: Peter Winther, partner og Executive Director i Colliers, bliver som nævnt ny bestyrelsesformand i Arealudviklingsselskabet Fremtidens Vollsmose P/S. En post, han er stolt over at indtage:

– Omdannelsen af Vollsmose er et særdeles spændende projekt, som kommer til at få stor betydning for hele området. Arealudviklingsselskabet Fremtidens Vollsmose P/S er det første af sin art i Danmark, når det kommer til udvikling af et udsat boligområde. Den udvikling, området kommer til at gennemgå, er jeg stolt over, at jeg får lov til at komme helt tæt på som formand for selskabet. Jeg vil bruge al den erfaring, jeg har fra ejendomsbranchen, til at få visionerne for Fremtidens Vollsmose til at lykkes, siger Peter Winther.

Erfaren bestyrelsesformand
I foråret 2021 stoppede Peter Winther som adm. direktør i Colliers for at hellige sig opgaven med at styrke Colliers’ afdeling for storkunder, Capital Markets. Valget af Peter Winther sikrer Arealudviklingsselskabet Fremtidens Vollsmose P/S en bestyrelsesformand med 15 års erfaring i den kommercielle ejendomsbranche og yderligere 20 års erfaring inden for finansiel rådgivning overvejende i ejendomsbranchen. Gennem sine mange år i branchen har Peter Winther formidlet transaktioner for over 100 milliarder kr.

Læs også Colliers finder ny topchef efter Peter Winther

Borgmester i Odense Kommune, Peter Rahbæk Juel, er glad for at kunne byde Peter Winther velkommen i arealudviklingsselskabets bestyrelse.

– Omdannelsen af Vollsmose er et historisk stort byudviklingsprojekt, der vil sætte sit præg ikke alene på Vollsmose, men på hele Odense. På byens vegne er jeg glad for, at Peter Winther med sin solide erfaring har sagt ja til at lede realiseringen af de ambitioner, vi har for bydelen, og jeg ser frem til at følge hans arbejde for Fremtidens Vollsmose, siger Peter Rahbæk Juel.

Adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, er ’særdeles tilfreds’ med, at ejerkredsen bag arealudviklingsselskabet med udpegelsen af Peter Winther har fået en erfaren bestyrelsesformand.

– Peter Winther er en kæmpe kapacitet på ejendomsområdet, som med sin store viden og erfaring inden for området har den helt rigtige profil som formand for selskabet. Det er en spændende og stor opgave, som arealudviklingsselskabet skal løse. Derfor er det ekstremt vigtigt, at bestyrelsesformanden har de helt rette kompetencer til at stå i spidsen for bestyrelsen, og det har Peter Winther, siger Peter Olsson.

Hele bestyrelsen
Udover Peter Winther som bestyrelsesformand består arealudviklingsselskabets bestyrelse af Peter Olsson, adm. direktør i AP Ejendomme, stadsdirektør i Odense Kommune Stefan Birkebjerg Andersen, direktør i Civica Jens Pilholm og adm. direktør i FAB Jacob Michaelsen.

 

Fakta: Arealudviklingsselskabet Fremtidens Vollsmose P/S

– Arealudviklingsselskabet for fremtidens Vollsmose er det første af sin art i Danmark i henhold til udvikling af et udsat boligområde

– Arealudviklingsselskabet er et privat selskab, der består af fire ligeværdige parter. De tre grundejere – Odense Kommune, Civica og FAB – skyder arealer ind i selskabet, mens AP Ejendomme som privat investor bidrager med en investering på over 700 millioner kr. samt et forslag til en ny, bæredygtig bydelsplan. Bydelsplanen er fælles grundlag for det videre arbejde i selskabet

– Arealudviklingsselskabet skal udvikle en arealportefølje på 400.000 kvm byggegrunde med et estimeret salg af 218.000 kvm byggeretter. Når fremtidens Vollsmose står færdig, vil parterne i arealudviklingsselskabet, selve selskabet og køberne af byggeretter have investeret op imod 10 milliarder kr. i Vollsmoses forandring

Kilde: Arealudviklingsselskabet Fremtidens Vollsmose P/S

 

Læs alle navnenyheder her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder