Foto: Sine Fiig

Coop køber ejendomme i Tyskland

10 år efter at Coop åbnede sine to første Fakta-butikker i Tyskland, overtager den danske dagligvarekoncern nu også ejerskabet af de ejendomme, hvor butikkerne er.

Det oplyser Coop.

I 2012 overtog Coop driften af de to Sonja & Wolfgang-grænsehandelsbutikker i Harrislee og Aventoft og har siden boet til leje i ejendommene. Nu køber Coop de to ejendomme af Sonja & Wolfgang. Siden 2012 har Coop også åbnet Fakta i Süderlügum, som koncernen selv har etableret.

– Selv om de seneste år med først corona og siden meget høje benzinpriser har reduceret den samlede grænsehandel, så er det tre meget veldrevne butikker, vi har i Tyskland, som har mange trofaste og tilfredse kunder. Derfor vil vi fortsat investere i det tyske selskab, siger kædedirektør Thomas Nielsen, Fakta og Coop 365discount.

Butikkerne i Tyskland vil fortsat hedde Fakta, selv om butikkerne i Danmark lige nu skifter navn til Coop 365discount.

Vil handle danske ejendomme for milliardbeløb i år
Som Estate Media har skrevet, forventer Coop Danmark at købe og sælge ejendomme for mere end 1 milliard kr. i år. Senest annoncerede Coop i august salg af 16 ejendomme med dagligvarebutikker, som betyder, at Coop går fra at være ejer til lejer. Bag opkøbet stod den amerikanske ejendomsinvestor W. P. Carey, som dermed udbyggede sin danske ejendomsportefølje.

Læs mere i Amerikansk investor køber ejendomme af Coop for knap en halv milliard kr.

Læs også Coop sælger yderligere 11 ejendomme – og går efter milliardopkøb i år

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder