Studsgade 33 i Latinerkvarteret i Aarhus. Foto: Esoft

Tækker Group køber to historiske ejendomme centralt i Aarhus

Colliers har på vegne af statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme, formidlet salget af to historiske ejendomme i Latinerkvarteret i Aarhus.

Det oplyser erhvervsmægleren uden at komme ind på transaktionssummen.

Køberen af Paradisgade 4-6 og Studsgade 33 med et samlet areal på 6.174 kvm er ejendoms- og projektudviklingskoncernen Tækker Group, der er en af de mest markante spillere på ejendomsmarkedet i Aarhus.

I handlen, der faldt på plads lige inden sommerferien, indgår flere bygninger, som er fordelt på to matrikler. Ejendommene sælges fri for lejere.

Overtagelsen er 1. oktober, og arbejdet med at finde fremtidige kontorlejere er i gang.

Transaktionen har været struktureret i en relativ kort salgsproces, ’hvor en bred vifte af nationale investorer udviste betydelig interesse’, oplyser Colliers-partner Anders Holm.

Ejendommene blev udbudt samlet, hvor det var muligt at afgive bud på en eller dem begge.

Tækker Group
Med Tækker Groups nye opkøb overtager koncernen endnu en del af de ejendomme, hvor Arkitektskolen Aarhus tidligere har været lejer hos staten. I 2019 købte Tækker Group arkitektskolens hovedbygning på Nørreport 20 for at ombygge den til sit nye hovedkontor. Familiekoncernen Tækker Group er anført af adm. direktør Jørn Tækker, der grundlagde ejendoms- og projektudviklingskoncernen i 1997.

Læs mere i Tækker Group får domicil i den gamle arkitektskole i Aarhus

Læs også Freja sætter Arkitektskolen i Aarhus til salg

Paradisgade 4-6 har tidligere været brugt som skole, herunder af Arkitektskolen Aarhus. Foto: Esoft

’Markedet for kontorudlejning er rigtig stærkt’
– Markedet for disse typer af ejendomme er populært, og der er stor interesse, når dem på de gode placeringer bliver udbudt. Kigger vi på markedet for et-to år siden, kunne vi ikke have leveret bedre end nu på denne sag. Markedet for kontorudlejning er rigtig stærkt, og den aktuelle inflation og et stigende renteniveau har ikke haft en nævneværdig effekt på handlen, siger Anders Holm.

I maj meddelte Freja Ejendomme, at Paradisgade 4-6 og Studsgade 33 centralt i Aarhus var sat til salg, og at budfristen var 14. juni.

Læs mere i Freja sætter ejendomme i Aarhus’ latinerkvarter til salg

Læs alle nyheder om transaktioner her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder