Alvaro Arriagada. Foto: Presse

Projektdirektør for Kongelunden i Aarhus bliver direktør i Aalborg

Alvaro Arriagada, nuværende chef for Budget og Planlægning i Borgmesterens Afdeling i Aarhus Kommune, bliver 1. november direktør for By og Land i Aalborg Kommune. Alvaro Arriagada er i dag også projektdirektør for Kongelunden og har siden november 2020 stået i spidsen for Kongelundens projektkontor på Aarhus Rådhus.

Med Alvaro Arriagada i spidsen er udviklingen af Kongelunden gået fra at være et visionsprojekt til to konkrete konkurrencer for et nyt fodboldstadion og en samlet udviklingsplan for hele Kongelunden.

– Det er med stor ærgrelse, at jeg har modtaget Alvaro Arriagadas opsigelse. Men heldigvis er Projekt Kongelunden, ikke mindst takket være Alvaro, i god udvikling og progression. Og vi har et velfungerende og fagligt kompetent projektkontor til at forsætte processen, siger stadsdirektør Martin Østergaard Christensen.

Konstitueret projektdirektør
Kongelundens Sekretariat oplyser, at det forventes, at Hardy Pedersen, der er tidligere forvaltningschef for Økonomi og Administration i Børn og Unge i Aarhus Kommune konstitueres, indtil en ny projektdirektør findes.

– Hardy Pedersen har stor erfaring med større anlægsprojekter, hvor mange interesser og hensyn har skullet afvejes og tilgodeses, ligesom han er en stor kapacitet i forhold til økonomi- og projektstyring. Det forventes, at Hardy tiltræder 1. november, oplyser Kongelundens Sekretariat.

Alvaro Arriagada overtog i november 2020 posten som projektdirektør for Kongelunden efter Trine Ribergaard Skammelsen, der i marts samme år var tiltrådt som direktør.

Læs mere i Kongelundens direktør stopper efter et halvt år

Fra Aarhus til Aalborg
Aalborg Kommune meddeler, at det var et enigt ansættelsesudvalg, der pegede på den 42-årige Alvaro Arriagada som ny direktør for By og Land i Aalborg Kommune.

For Alvaro Arriagada markerer skiftet fra Aarhus til Aalborg Kommune, at han flytter sig fra centralforvaltningsperspektivet til at stå i den administrative spids for By og Land, der har den største indflydelse på den fysiske udvikling af landets tredjestørste kommune.

Om sit jobskifte siger Alvaro Arriagada:

– Aarhus udgør min største erfaringsbase, både personligt og karrieremæssigt. Aalborg har politisk, størrelses- og styringsmæssigt mange ligheder. I Aalborg Kommune ser jeg en rivende udvikling båret af en urbaniseringskraft, der ikke bremses af bump på vejen. Et naturligt centrum for en stor og vigtig landsdel og en kommune med store ambitioner for byudviklingen og med handlekraften til at sætte handling bag ordene. Det ser jeg meget frem til at blive en del af.

Aalborg Byråd har godkendt ansættelsen af Alvaro Arriagada, der tiltræder 1. november. Han er cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet.

Læs også Stadsarkitekt i Aalborg og direktør fritstilles efter afdækning af udbygningsaftaler

Læs alle navnenyheder her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder