Cobes to Co-CEO’er: Nina Mathiesen (til venstre) og Mari Randsborg. Foto: Cobe

Cobe vil vækste med utraditionel Co-CEO-konstellation

Cobe, et af landets absolut mest fremtrædende og succesfulde arkitektvirksomheder de senere år, skal fremover ledes af to direktører i en Co-CEO-konstellation med Nina Mathiesen og Mari Randsborg samt partner og stifter Dan Stubbergaard.

Det oplyser København-baserede Cobe.

Dermed skal Nina Mathiesen, der har været adm. direktør i Cobe siden 2013, danne makkerpar med Mari Randsborg. Desuden er Mari Randsborg tidligere bestyrelsesmedlem i Cobe. Sammen med Dan Stubbergaard skal Nina Mathiesen og Mari Randsborg realisere Cobes ambitioner.

’Utraditionel Co-CEO-løsning er et naturligt skridt’
– Cobe har altid handlet om at gå nye veje. Det gælder i vores arkitektur såvel som måden, vi driver vores tegnestue på. En utraditionel Co-CEO-løsning er derfor et naturligt skridt for os, når vi gerne både vil stå på skuldrene af alt det, vi kommer fra, og samtidig fremtidssikre tegnestuen, siger Dan Stubbergaard, der samtidig peger på, at ledelsesændringen er et udtryk for Cobes kollektive værdisæt.

Co-CEO-konstellationen ses oftere og oftere i især udenlandske virksomheder. Styrken i konstruktionen ligger ifølge den nye ledelse ikke kun i det åbenlyse som bredere viden og erfaring, men især i forhold til beslutningskraft omkring udfordringer og muligheder.

– Store ambitioner kræver mod. Det betyder, at svære beslutninger skal tages hurtigt. Mari Randsborg og jeg vender løbende dilemmaer, hvilket sikrer, at de beslutninger, vi tager, er mere kvalificerede, og det øger vores eksekveringskraft i hele Cobe, siger Co-CEO Nina Mathiesen og uddyber:

– At arbejde med de mest ambitiøse bygherrer kræver, at vi leverer på alle punkter fra visionære idéer, realisering af kæmpebyggerier til solid virksomhedsdrift. Vi er blevet kaldt den tegnestue, som har haft størst indflydelse på det moderne København. Det er en position, der forpligter, samtidig med at vi står over for en stor internationalisering. Vi har mere end nogensinde før brug for en bred ledelse.

Læs også Cobe-direktør og branchekollega optaget i Kraks Blå Bog

Nina Mathiesen bakkes op af Co-CEO Mari Randsborg:

– Nina Mathiesen og jeg har samarbejdet i bestyrelsen i fem år. Vi er forskellige fagligt, men fuldstændig på linje med hinanden, når det kommer til værdier og visioner for vores virksomhed. Vi står midt i en klimakrise – en kæmpe udfordring for ikke mindst vores branche. Bæredygtighed i byggebranchen handler i for høj grad om at begrænse belastningen. Et eksempel på dette er LCA-beregninger, som bliver lovpligtige fra nytår – et vigtigt skridt.

Nu otte projektdirektører i Cobes ledelse
Udover Co-CEO’erne Nina Mathiesen og Mari Randsborg har Cobe på det seneste udvidet ledelsen med fire projektdirektører – det er Maya Grøn, Nikolaj Harving, Ulrich Pohl og Maj Wive, som dermed slutter sig til de fire mangeårige projektdirektører Eik Bjerregaard, Rune Boserup, Thomas Krarup og Caroline Nagel.

Cobes ledelse består derudover i dag af CFO Kristian Hollmann, CCO Stine Lund Hansen og stifter Dan Stubbergaard.

– Vi er i dag 150 medarbejdere, og det er vigtigt for os, at Cobes ledelse repræsenterer hele vores tegnestue og faglige diversitet fra byplan, landskab og bygning til produktdesign og rådgivning. For hvis vi skal lykkes med at rykke vores tegnestue og skabe radikal, fremtidssikret arkitektur, er det afgørende, at alle idéer og holdninger kan blive delt i et ledelsesforum, fremhæver Dan Stubbergaard.

Kendte Cobe-projekter
Cobe har blandt andet tegnet The Silo i Københavns Nordhavn, Christiansholm-projektet på Papirøen i Københavns Inderhavn og Køge Nord Station samt tegnet en række masterplaner, herunder for Københavns Nordhavn, for Vridsløse, som er et konverteringsprojekt med det tidligere Vridsløselille Statsfængsel til en ny bydel med mellem 1.400 og 1.600 boliger, samt masterplaner for den kommende Jernbanebyen i København mellem Vesterbro, Kgs. Enghave og Teglholmen.

Cobe blev grundlagt i 2006 af arkitekt og partner Dan Stubbergaard, der ejer 95 procent af arkitektfirmaet, mens arkitekt og Co-CEO Nina Mathiesen ejer de sidste 5 procent.

Martin Delfer er bestyrelsesformand i Cobe.

Læs om selskabets 2021-resultater og forventninger til 2022:

Cobe ved at kæmpe sig tilbage – bundlinjen går frem

Læs alle arkitektnyheder her

Læs alle navnenyheder her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder