Hele bycampusprojektet på Frederiksberg i området mellem Rolighedsvej, Bülowsvej og Åboulevard, hvor sidstnævnte vej ses på illustrationen, rummer både studie- og forskerboliger, en ny skole og idrætshal i grønne omgivelser med offentlige gårdrum og arealer til aktivitet og afslapning. Illustration: Effekt

Stort boligprojekt på Frederiksberg får nyt Nrep-koncept

Murene står færdige, og tagkonstruktionen er rejst i et nyt bycampus, der skal huse 677 kollegieværelser samt forsker- og iværksætterboliger centralt på Frederiksberg.

Onsdag blev rejsegildet fejret med blandt andet besøg og tale af Frederiksbergs borgmester, Michael Vindfeldt.

I alt bliver der bygget 677 nye boliger fordelt på 519 1-værelseskollegieboliger og 158 1- og 2-værelsesforsker- og iværksætterboliger. Første etape af projektet forventes at være klar i løbet af 2024, oplyser bygherre, som er ejendomsudvikleren og -investoren Nrep med base i København.

Hele projektet i området mellem Rolighedsvej, Bülowsvej og Åboulevard rummer både studie- og forskerboliger, en ny skole og idrætshal i grønne omgivelser med offentlige gårdrum og arealer til aktivitet og afslapning.

– Denne bygning, dette projekt er en del af Nreps ambitioner om at bekæmpe den store mangel på studieboliger. Vi synes nemlig, at man skal både kunne studere, bo og leve på Frederiksberg.

– Umeus – som er navnet på vores kollegie- og studieboligkoncept – tilbyder derfor alle de faciliteter, man har brug for som studerende, og det skaber fundamentet for et engageret, lærerigt og socialt studieliv. Vi siger, at vi opfører moderne kollegier drevet af fællesskab, sagde Head of Investments Olli Fischer, Nrep, i sin tale.

Han oplyser til Estate Media, at Nreps samlede investeringssum i projektet er på ‘over’ 1 milliard kr.

Frederiksbergs borgmester, Michael Vindfeldt (til venstre), og Head of Investments Olli Fischer, Nrep, ved onsdagens rejsegilde på bycampusen. Foto: Nrep

Nyt boligkoncept i Danmark
De 677 boliger kommer til at fordele sig under to af Nreps boligkoncepter Umeus og Noli.

Umeus er Nreps studieboligkoncept, der er udarbejdet ud fra analyser af, hvad dagens studerende vægter højst i deres bolig med et mål om at skabe attraktive og centralt beliggende kollegier, der kan danne rammen for et aktivt og inkluderende liv som studerende.

Nreps koncept til forsker- og iværksætterboligerne, Noli, tilbyder en fleksibel ’flyt-ind-når-du-vil’-boligform ’med en hjemlig følelse og hotellignede servicetilbud’. Med Noli-konceptet kan man vælge at leje boligerne i enten kortere eller længere perioder. Bycampus på Frederiksberg bliver det første Noli-koncept i Danmark, og der vil i de kommende år blive opført flere boliger under konceptet i København, oplyser Nrep.

Gårdrum. Illustration: Effekt

Udover studie- og forskerboliger er Nrep bygherre på den bevaringsværdige bygning på Bülowsvej 27, der skal renoveres og indrettes til 18 familieboliger. Bygningens forplads mod Bülowsvej opgraderes til et byrum, som indpasses i områdets grønne campuskant.

Effekt er hovedarkitekt på bycampusprojektet, mens CG Jensen er totalentreprenør.

Nrep forvalter aktuelt ejendomme for over 130 milliarder kr. i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Tyskland og Polen.

Læs også Nreps prestigefyldte UN17 Village åbner i 2023

Konferencer & akademier

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder