2.400 er tilmeldt Business Arena i Stockholm. 1.500 af deltagerne overværede åbningen med journalist Eva Hamilton som moderator

2.400 åbnede Business Arena i Stockholm

På en morgen, hvor alvorlige emner som oprustning i Rusland og en kommende recession præger dagsordenen, mødte 2.400 deltagere op på Business Arena i Stockholm for at debattere udviklingen. Udover de udfordringer vi har i Danmark, så har svenskerne yderligere et stort rentehop, en regering under dannelse og ikke mindst sikkerhedsudfordringer i mange byer at slås med.

Det kom debatten naturligvis til at handle om, da Business Arena i Stockholm åbnede onsdag morgen med en analyse af den  politiske situation.

Business Arena byder på bymodeller af flere svenske byer som Göteborg og her Stockholmsbydelen Arenastaden

Et andet stort debattema bliver de stigende energipriser, der også er øverst på dagsordenen for både husholdninger, virksomheder og ejendomsinvestorer. Det er således både meget ens og meget forskellige dagsordener, der bliver drøftet på den svenske messe og debatforum for ejendomsbranchen. Og så er det med en anden tilgang til håndteringen af Corona end i Danmark først nu, at svenskerne for alvor begynder at ses i større forsamlinger igen.

– Det er fantastisk at kunne byde velkommen her i dag. Det er tre år siden, vi sidst kunne ses fysisk, så det er en stor glæde at se så mange mennesker, sagde adm. direktør Peter Lingmerth, da han bød velkommen til Business Arena.

Danske Nrep er blandt udstillerne på Business Arena Stockholm. I baggrunden Bonava, der fortsat arbejder ekspansivt i Sverige, men sidste år besluttede at trække sig fra det danske marked

Business Arena har tidligere trukket op mod 50 danske deltagere, men i år er der kun en håndfuld. Til gengæld bliver det muligt at opleve Business Arena og de mange gode debatter i Danmark den 24. november. Der kommer Business Arena nemlig til Danmark for første gang.

Flere af navnene på messen er også kendt i Danmark, hvor adskillige svenske selskaber har investeret de seneste år. Det gælder for eksempel Castellums Rutger Arnhult,  SBBs Ilija Batljan og tidligere Kungsleden adm. direktør Biljana Pehrsson.

Blandt udstillerne er flere med reference til Danmark. Det gælder for eksempel Malmö Stad, som taler om hele regionens gennemslagskraft med 4,5 millioner indbyggere og ikke mindst kan fortælle om planerne og ønsket om en metrolinje fra Lynetteholmen til Västra Hamnen i Malmö ved Turning Torso.

– Det ville betyde meget for mulighederne for fri bevægelighed i arbejdskraften, siger Lars Brinte og Dan Neland, Malmö Stad.

Lars Brinte (til venstre) og Dan Neland, Malmö Stad, var blandt dem, der indtog de mere end 125 partnerstande onsdag på Business Arena i Stockholm

Blandt de danske selskaber, der er partner på Business Arena, er Nrep, der dog i Stockholm fremstår lige så svensk som dansk fordi selskabet har investeret massivt i Sverige siden stiftelsen for 18 år siden.

Business Arena er den største mødeplads i Sverige for ejendomsbranchen. Den 24. november kommer arenaen til København, hvor der bliver sat fokus på aktuelle dagsordener, der kommer til debat og især på, hvordan offentlige og private kan udvikle vores byer, byrum og projekter bedre i fællesskab. Programmet inkluderer et hovedprogram og flere meget spændende breakoutsessions, der arrangeres i samarbejde med Byggesocietetet, Byens Netværk, EjendomDanmark og PropTech Denmark.

– Vi glæder os virkelig til at introducere Business Arena i Danmark. Det har kørt i over 20 år med stor succes i adskillige byer i Sverige med den største event i Stockholm. Vi kommer til at fortsætte efter svensk eksempel tilpasset de dagsordener, der er på spil i Danmark, siger adm. direktør Lars Bernt, Estate Media.

Adm. direktør Peter Lingmerth, Fastighetsnytt, og adm. direktør Lars Bernt, Estate Media i Danmark, på Business Arena Stockholm onsdag morgen

Programmet er netop nu under udarbejdelse. Flere partnere er allerede på plads både blandt offentlige og private aktører, når Business Arena Copenhagen indtager Tivoli Hotel den 24. november.

Læs også Dansk transaktionsvolumen stiger – svensk og norsk i frit fald

Læs også Nordisk Puls: SBB trækker sig fra projekter

Læs også Dansk opkøb i Sverige til 1 milliard kr. – højere afkast er tilbage

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder