Det er arkitekter fra Werk og C.F. Møller Architects, som har skabt rammerne for det 17.300 kvm store boligprojekt Kanalgaarden på Ørestads Boulevard 126 i Ørestad, hvor ATP Ejendomme er bygherre. Illustration: Werk

ATP går i jorden med 213 ungdomsboliger i ny model

I næste uge nedlægger ATP Ejendomme grundstenen på boligbyggeriet Kanalgaarden, som de kommende år skyder op mellem Royal Arena, Ørestads Boulevard og Kanalpladsen i Ørestad og være indflytningsklar i 2025.

Estate Media har tidligere beskrevet projektet på Ørestads Boulevard 126, hvor adm. direktør Martin Vang Hansen, ATP Ejendomme, forklarede på følgende måde, hvordan det 17.300 kvm store boligprojekt med i alt 265 boliger skiller sig ud fra mange andre:

– Det interessante er, at vi i Kanalgaarden bygger almene boliger i den delegerede bygherremodel. Det er os, der opfører de almene boliger, hvorefter vi overdrager dem til et almennyttigt boligselskab (FSB, red.). Det betyder, at vi i virkeligheden får etableret reelt blandet bebyggelse både med almene og ’almindelige’ boliger knyttet sammen.

Læs mere i ATP investerer små 2 milliarder kr. i tre udviklingsprojekter

Også for Jan Johansen, ejendoms- og udviklingsdirektør i ATP Ejendomme, er projektet et skridt på vejen til en bedre integration af almene boliger i boligbyggeri.

– Med Kanalgaarden gentænker vi idéen om, at de almene boliger blot skal være med, fordi lokalplanen kræver det. I dialog med FSB er det lykkedes os at finde en model, som på flere måder understøtter både social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed, siger Jan Johansen.

Forskellige boliger
Kanalgaarden kommer til at rumme 5 almene familieboliger – hver på blot 47 kvm. Derudover er 47 almene ungdomsboliger fordelt på etagerne mellem de øvrige lejeboliger.

De private boliger kommer til samlet at tælle 213 boliger, hvoraf 130 boliger er egnede som private ungdomsboliger, og som også kan fungere som boliger til enlige. Yderligere 63 boliger er i en størrelse, hvor børnefamilier er tænkt som den primære målgruppe, og så er der 20 boliger, som henvender sig til seniorer.

Kanalgaarden vil desuden rumme fællesfaciliteter og områder, hvor familier og bebyggelsens unge beboere kan mødes.

Hos FSB glæder man sig også over og til projektet.

– I København er der 14 studerende per almen ungdomsbolig. Det viser en ny rapport fra brancheforeningen BL – Danmarks Almene Boliger. Der er altså et kæmpe behov for at få et sted at bo til en overkommelig husleje, når man er under uddannelse. Derfor er vi meget glade for, at vi i et rigtig godt samarbejde med ATP Ejendomme har fået mulighed for at bygge ungdomsboliger som en del af det samlede byggeri. En blandet by er supervigtig, for byen skal kunne rumme alle, siger FSB-formand, Mads Malik Knudsen.

Aktører med i projektet
Det er arkitekter fra Werk og C.F. Møller Architects, som har skabt rammerne for projektet. Moe er rådgivende ingeniør, V8 Construction er totalentreprenør, mens ATP Ejendomme er bygherre på boligprojektet Kanalgaarden i Ørestad.

Der bliver fejret grundstensnedlægning på Kanalgaarden den 22. september, inden boligerne efter planen står klar til indflytning i foråret 2025.

ATP Ejendomme er en del af pensionskæmpen ATP, som er en forkortelse for Arbejdsmarkedets Tillægspension.

Læs stort interview med adm. direktør Martin Vang Hansen, ATP Ejendomme, i Estate Magasin nr. 1/2022 her

Se Her er Danmarks største ejendomsejere i 2021

Læs også ATP runder 50 milliarder kr. i mursten

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder