Et af de steder i Europa, hvor der skyder kontorer op, er i det nye finansdistrikt Amsterdam Zuidas

Uro preller af på det internationale ejendomsmarked

På trods af først corona og flere, der arbejder hjemme og dernæst krigen i Ukraine, stigende renter og galopperende inflation, så har uroen endnu ikke ramt ejendomsmarkedet i bemærkelsesværdig grad. Investorerne har mange penge, der skal placeres, og virksomhederne er ikke begyndt at opsige lokaler i en grad, der påvirker tomgangen.

Det viser helt friske tal fra et af verdens største mæglerfirmaer. JLL, der i øjeblikket ikke er et selvstændigt brand i Danmark, men er til stede i 80 lande med mere end 100.000 ansatte, har netop udgivet deres Ejendomsur, der igennem mere end 30 år har taget pulsen på udviklingen i kontorlejeniveauet i Europa.

Det viser for 1. halvår, at der er godt gang i efterspørgslen i både Vest- og Østeuropa, og det underbygger flere eksperters forventning til, at corona og flere hjemmearbejdspladser i hvert fald ikke har fået virksomhederne til at opsige deres lokaler.

Tværtimod steg lejepriserne i Europa med 1,3 procent i 2. kvartal svarende til en vækst på 3,6 procent på årlig basis. Tomgangen har ligget stabilt på 7,2 procent.

– De fleste markeder ser stigende lejepriser i øjeblikket, påpeger JLL.

Færre vil have kontorplads i Stockholm
Der har været størst vækst i efterspørgslen i markeder som Haag, Dublin, Hamborg, Düsseldorf og München, mens færre har villet have mere kontorplads i byer som Luxembourg, Edinburgh og Stockholm.

Den svenske hovedstad udmærker sig ved at have et meget volatilt kontormarked, hvor priserne meget hurtigere end i København kan stige – men altså også falde.

Læs hele artiklen i det nye Estate Magasin nr. 5/2022 her eller bestil dit eget abonnement via info@estatemedia.dk

Konferencer & akademier

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder