Store udfordringer venter erhvervsmæglere: Vild vækst er fortid

2021 var det største transaktionsår nogensinde i den danske ejendomsverden. Der blev handlet for over 100 milliarder kr., og det har smittet af på selskabernes omsætning.

På toppen er det Nordicals og Colliers, der kæmper om at være størst i Danmark, viser Estate Magasins undersøgelse af Danmarks største erhvervsmæglere, og de er nu helt oppe i en klasse, hvor omsætningen og bruttofortjenesten er helt oppe på knap 300 millioner kr. De bliver fulgt af EDC Erhverv Poul Erik Bech med et spring ned til CBRE og Cushman & Wakefield RED.

– Vi er generelt på en vækstrejse med et mål om at fordoble vores omsætning i 2025 i forhold til 2020. Der er lige nu usikkerhed i markedet med stigende renter og energipriser, men vi har lagt planerne, som skal bringe os sikkert i mål i 2025, siger Director og partner Peter Lassen, Colliers.

Store udfordringer med rekruttering
Udfordringerne de kommende år er to-sidede. For samtidig med, at der er flere, der ruster sig til lavere aktivitet, så er det fortsat svært at få besat de stillinger, der skal drive både de igangværende aktiviteter og den fremtidige transformation og vækst.

– Det er svært at rekruttere tilstrækkeligt med kvalificerede ejendomsprofiler, som kan være med til at drive transformationen mod en fortsat øget professionalisering i branchen, siger Peter Lassen.

Det oplever man også hos Danmarks største erhvervsmægler målt på antal ansatte.

– Erhvervsmæglerbranchen er en videnstung branche, hvor vi er afhængige af de rette medarbejdere til at rådgive vores kunder. Derfor er rekruttering og fastholdelse stadig et af de helt store temaer. Arbejdsløsheden er generelt ekstremt lav og i flere af de brancher, som vi deler ansatte med, er arbejdsløsheden nærmest ikke-eksisterende. Derfor skal vi som branche være gode til at give potentielle ansatte en forståelse af, hvad det i dag indebærer af spændende muligheder at være erhvervsmægler, siger adm. direktør og partner Erik Andresen, Nordicals.

Nordicals-kæden voksede med mere end 30 procent i 2021.

Læs hele overbliksartiklen i det nye Estate Magasin nr. 5/2022 her eller bestil dit eget abonnement via [email protected]

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder