Bæredygtighedschef Ninette Mahler Alto, Pihl-koncernen. Foto: Pihl-koncernen

Pihl tilslutter sig vigtigt klimainitiativ

Omkring 30 procent af Danmarks samlede CO2-udledning kommer fra byggebranchen, og en voksende mængde krav skal sikre, at udledningen falder hurtigt hen over den næste årrække.

Nu tager Pihl Koncernen den grønne tete, og tilslutter sig som den første danske entreprenør til verdens mest anerkendte klimainitiativ, Science Based Targets initiative (SBTi).

Det oplyser entreprenørkoncernen.

Med tilslutningen forpligter Pihl Koncernen, der består af moderselskabet Pihl Holdings samt de tre entreprenørselskaber LM Byg, Pihl & Søn og BNS, sig til at finde CO2-reduktioner i hele sin værdikæde og vil sætte turbo på omstillingen ved at hjælpe bygherrer og samarbejdspartnere med at sænke deres CO2-udslip.

– Det er en stor bedrift for enhver virksomhed at kunne tilslutte sig SBTi. SBTi er anerkendt som verdens mest pålidelige standard, som virksomheder kan sætte klimamål efter. For at kunne tilslutte sig skal Pihl Koncernen have en konkret strategi, der holdes op imod anerkendt klimavidenskab og Parisaftalens mål. Samtidig bliver koncernens CO2-reduktioner løbende kontrolleret af SBTi’s eksperter, forklarer bæredygtighedschef Ninette Mahler Alto, Pihl Koncernen.

Hun uddyber:

– Sat på spidsen; I begyndelsen af den grønne omstilling var det lidt af en gratis omgang, når man sagde, hvad man ville gøre for at styrke bæredygtigheden. Med tilslutningen til SBTi skal vi kunne fremvise kontinuerlig fremdrift i vores CO2-reduktion. Kan vi ikke det, så ryger vi ud igen. Den troværdighed er en uvurderlig blåstempling af Pihl Koncernens indsats, og vi er stolte over at kunne tilslutte os og sende vores bæredygtighedsstrategi ind til vurdering hos SBTi.

Læs også Byggeprofil skal lede Pihls grønne omstilling

Vil være mål CO2-neutral i 2030
Det er Pihl Koncernens mål at være CO2-neutral i 2030. For at nå målet og samtidig opfylde kravene fra SBTi forpligter entreprenørkoncernen sig til at tage ansvar for sine egne- og værdikædens udledninger. Koncernen skal derfor reducere værdikædens CO2-aftryk med 7 procent årligt frem til 2050 for at nå sin målsætning. Det sker ved at hjælpe underentreprenører, leverandører og samarbejdspartnere med at reducere deres CO2-aftryk.

Pihl Koncernen har 220 funktionærer ansat og beskæftiger herudover over 150 specialiserede betonarbejdere.

Læs også Pihl Koncernen lander rekordregnskab

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder