Mindet 6-kontorhøjhusprojektet i Sydhavnen i Aarhus er en sammenbygning af et gammelt kornlager med et moderne højhus på 139 m i højden. Illustration: C.F. Møller Architects

Opførelsen af Danmarks højeste kontorejendom går i gang – her er entreprenøren

Det bliver Danmarks klart største entreprenørkoncern, Per Aarsleff, der skal opføre landets højeste kontorbygning.

Det oplyser Ejendomsselskabet Olav de Linde, som i sidste uge har indgået kontrakt med Per Aarsleff om at opføre kontorbygningen på Mindet 6 i Sydhavnen i Aarhus. Kontortårnet udspringer af en 100 år gammel industribygning, som bevares. Projektet indeholder desuden et p-hus og et offentligt byrum.

Tårnet, der med sine 139 m i højden – plus tekniske installationer – bliver landets højeste kontorbygning, når det – efter planen – står færdigt i starten af 2027, opføres i en del af det gamle foderstoflager på Aarhus Havn. Lagerbygningen, der er fra 1926 og en af landets første jernbetonbygninger, bliver bevaret og integreret i det nye byggeri.

Udskældt tårn
– Tårnet er det, der har fyldt mest i debatten om Mindet 6, men faktisk er det det offentlige byrum i og omkring bygningen, som er mest interessant.

– Vi skaber en bygning og et byrum med udgangspunkt i den gamle foderstofsbygning, som 100 år efter sin indvielse kommer til at danne rammen om byens nye liv med butikker, caféer, opholdsrum og en offentlig tagterrasse med udsigt til Aarhus Ø. Byrummet vil være et nyt bycentrum i denne del af byen og en naturlig afslutning på Åboulevarden. Samtidig vil det skabe en naturlig forbindelse mellem Midtbyen og Sydhavnen, siger bestyrelsesformand og stifter Olav de Linde, Ejendomsselskabet Olav de Linde.

Læs også Olav de Linde-direktør: Vi går ydmygt til opgaven

Læs også Olav de Linde åbner for dialog efter højhuskritik

Størrelse og ejerforhold
Mindet 6-projektet tegnet af C.F. Møller Architects bliver på i alt cirka 48.000 kvm fordelt på 39 etager. Bygningen kommer først og fremmest til at indeholde kontorer og butikker og bliver en del af Ejendomsselskabet Olav de Lindes egen portefølje af udlejningsejendomme.

– Vi oplever allerede nu en stor interesse for kontorlejemålene, og vi har indledt de første seriøse dialoger med potentielle lejere, siger Olav de Linde.

Erfaren tårnbygger
Mindet bliver det fjerde tårnbyggeri, som Per Aarsleff deltager i i Aarhus. Entreprenøren er netop nu i gang med Lighthouse-projekt på Aarhus Ø. Derudover har Per Aarsleff og Ejendomsselskabet Olav de Linde samarbejdet om at bygge Systematics kontorhøjhus på Søren Frichs vej samt deltaget i opførelsen af Kampanilen på Aarhus Ø. I København har Per Aarsleff desuden opført Pasteurs Tårn i Carlsberg Byen, der er Københavns højeste beboelsesejendom.

– Vi glæder os til at komme i gang med endnu et markant byggeri for Ejendomsselskabet Olav de Linde. Vi kender hinanden fra tidligere byggerier, og Mindet 6 er et utroligt spændende projekt, hvor Aarsleff kan bidrage med erfaring inden for højhusbyggeri, men også med de mange anlægstekniske discipliner, som dominerer her i begyndelsen, når vi etablerer byggegruben og udfører funderingen, siger Ulrik Therkilsen, afdelingsdirektør i Per Aarsleff, der har hovedkontor i Viby sydvest for Aarhus.

Læs om Ejendomsselskabet Olav de Lindes 2021-resultater og forventninger til 2022:

Opskrivninger løfter Olav de Linde-overskud til over 2 milliarder kr.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder