Lene Espersen. Foto: Maria Sattrup

Lene Espersen stopper som direktør for Danske Arkitektvirksomheder

Danske Arkitektvirksomheder skal nu på jagt efter en ny adm. direktør, eftersom Lene Espersen mandag har offentliggjort, at hun stopper på posten for at søge nye udfordringer.

Det sker efter knap otte år som direktør.

56-årige Lene Espersen har ikke et andet job på hånden, fortæller hun:

– Jeg vil gerne udleve min vision om at sætte bæredygtighedsdagsordenen højere hos mange andre virksomheder og i deres bestyrelser. Gerne bredt i erhvervslivet. Jeg vil derfor fremadrettet bruge min fulde tid på bestyrelsesarbejde.

Men beslutningen har ikke været nem.

– Det har været en meget svær beslutning, da jeg elsker mit arbejde, ikke mindst det tætte samarbejde med vores mange medlemmer – arkitektvirksomhederne. De vil altid have en særlig plads i mit hjerte. Min arbejdsdag har været utroligt berigende, fordi jeg har været omgivet af verdens bedste kollegaer i sekretariatet og med en meget visionær og professionel bestyrelse, forklarer Lene Espersen.

Ny direktør søges med tiltrædelse
Der er endnu ikke fastsat en dato for, hvornår Lene Espersen fratræder stillingen. Men Danske Arkitektvirksomheders bestyrelse har igangsat arbejdet med at rekruttere en ny direktør med tiltrædelse snarest.

Lene Espersen, der i den brede befolkning mest er kendt for at have været politiker, tiltrådte som adm. direktør i Danske Arkitektvirksomheder i november 2014.

Læs mere i Lene Espersen skal stå i spidsen for Danske Arkitektvirksomheder

Stillingsopslag i forbindelse med en ny adm. direktør er under udarbejdelse, oplyser Danske Arkitektvirksomheders bestyrelsesformand, Katja Viltoft.

– Vi har en vision om at forme en bæredygtig fremtid med stærkt fokus på grøn omstilling og ambitiøse klimamål – og her går vores direktør forrest. Dansk arkitektur skal også i fremtiden være blandt verdens bedste og mest bæredygtige, siger bestyrelsesformanden.

 

CV – Lene Espersen

– Lene Espersen er uddannet cand. oecon og har en lang politisk karriere bag sig som bl.a. erhvervsminister, justitsminister, udenrigsminister, formand for Det Konservative Folkeparti og en række ordførerskaber

– Hun er bestyrelsesformand i Green Hub Denmark samt medlem af følgende bestyrelser: DSB, Green Building Council Denmark, KV Fonden, Formuepleje, Michael Goldschmidt Holding samt medlem af repræsentantskabet i Realdania

– Lene Espersen har været adm. direktør i Danske Arkitektvirksomheder siden november 2014

 

Læs alle arkitektnyheder her

Læs alle navnenyheder her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder