A.P. Møller-Mærsk etablerer virksomhedens første lavemissionslager i partnerskab med Taulov Dry Port og de to jointventure-partnere ADP og PFA Pension. Det nye lager bliver 40.000 kvm med option på yderligere 40.000 kvm. Illustration: Presse

Lager er lækkert

I juni blev 10 logistikejendomme strategisk placeret langs E45 solgt til amerikanske Starwood Capital.

Fra Hjørring i nord til Tinglev i syd med hovedvægt omkring Aarhus, Horsens og Fredericia ligger der nu varer i den amerikanske koncerns knap 183.000 kvm danske logistikejendomme. Med en pris på mere end 1,5 milliard kr. har amerikanerne betalt knap 8.000 per kvm for de store haller.

Læs mere i Milliardhandel: Pareto sælger 10 logistikejendomme til Starwood

For blot få år siden ville det være et svimlende og helt usandsynligt beløb for logistikejendomme, men muligheden for at købe mange ejendomme på én gang og en heftig efterspørgsel på logistik betyder, at det nu er en realitet, der gjorde det attraktivt for norske Pareto Securities at sælge.

– Der er ikke mange af den type logistikprodukter på det danske marked, og de kommer ikke særlig ofte til salg, sagde Senior Director Daniel Marthendal fra CBRE Capital Markets, som har været sælgers rådgiver på transaktionen.

Flere interesseret i lagre og haller
Logistikejendomme har nemlig været i stigende høj kurs de seneste 5 år. Jo mere afkastet har nærmet sig 0 på andre typer ejendomme, jo flere investorer har fundet de store lagerhaller attraktive som investeringsmål. Mange af de professionelt ejede ejendomme er lejet ud til store distributører som DSV eller DKI Logistics Group, men der er også en lang række mindre lejere både i form af detailkæder og distributionsselskaber.

– Der er flere ting, der har betydet, at logistikmarkedet er blevet så efterspurgt. Dels er der etableret beboelsesområder i tidligere industrikvarterer, og det har reduceret udbuddet af lagerlokaler. Og dels stiger efterspørgslen af flere grunde. En af dem er, at last-mile-lejerne efterspørger bynære faciliteter til at efterkomme kundeefterspørgslen på hyppigere leveringer, siger partner Mikkel Andersen, Nordicals, der på en Estate Media-konference i august tog pulsen på logistikmarkedet.

Han er ikke overrasket over, at der er så stor efterspørgsel på logistiklokaler. I England er priserne steget betydeligt de seneste år, og det tror han også, at de kan i Danmark.

Læs hele artiklen i det nye Estate Magasin nr. 5/2022 her eller bestil dit eget abonnement via [email protected]

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder