Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen holdt åbningstale på Ejendomsdagene 2022. Foto: Estate Media

Venstre-formand: I fortjener et skulderklap

Over 260 fremtrædende aktører i den danske ejendomsbranche deltager torsdag og fredag i denne uge på Estate Medias konference Ejendomsdagene 2022, som for fjerde år i træk foregår på Marienlyst Strandhotel i Helsingør.

Som altid er det et stærkt program, der præger årets ejendomsevent på dansk jord – og i år kan Ejendomsdagene fejre 10-års jubilæum. Det sker med rekordmange deltagere på den eksklusive konference, som er udsolgt.

Åbningstale med slag i
I år blev åbningstalen holdt af Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen. Han sagde blandt andet til forsamlingen:

– I fortjener et skulderklap, for det er jer, der står for det vigtigste i vores liv – nemlig vores hjem. Derfor bliver jeg lidt træt, når I bliver kaldt spekulanter, for I er vigtige for det danske samfund.

– Der skal være ro omkring den enkeltes boligøkonomi. Derfor har vi i Venstre et skattestop. Vi vil gerne have, at der bliver bygget ejerboliger. Nu tænker I måske: ’Det er en dårlig idé’, men det er det ikke. For det er det, folk gerne vil have.

– Derfor vil vi give bedre mulighed for at komme ind på boligmarkedet. Jeg mener grundlæggende, at regeringen fører en politik, der øger usikkerheden ved at hæve skatterne, sagde Jakob Ellemann-Jensen.

Udskældt lagerbeskatning
I løbet af efteråret skal politikerne på Christiansborg stemme om lagerbeskatningen.

– Vi vil sige det meget: Vi kommer ikke til at stemme for lagerbeskatningen. Vi vil have en anden finansiering af Arne-pensionen. Det at udse sig en gruppe og så lade den gruppe betale, synes jeg, er ubehagelig politik.

– Derfor har vi heller ikke støttet det nye huslejeloft. Jeg tror, man forsømmer at se risikoen for, at man laver ekspropriation, og jeg ser frem til at se, hvordan de sager, som jeg går ud fra I anlægger, kommer til at falde ud, sagde Venstre-formanden.

Udskældt huskelejeloft
Et spørgsmål fra salen lød, hvorfor Venstre ikke er gået imod hastebehandlingen af huskelejeloftet.

– Det gjorde vi ikke, fordi der er et flertal for det, og det synes jeg, man skal respektere. Men lad os nu se, om de når at vedtage det inden valget, sagde Jakob Ellemann-Jensen.

Et andet spørgsmål fra salen lød: ’Hvad kan branchen gøre for at blive hørt på Christiansborg?’

– Jeg tror, I skal tale mere om følelser og mindre om tal og Excel-ark, så man forstår den kæmpe betydning, I har for det danske samfund, lød rådet fra Venstres formand.

Læs også To partier er ikke med i udskældt lovaftale – men støtter hastebehandling

Læs også Hastebehandling af kontroversielt lovforslag kræver dispensation

Læs også Regeringen indfører loft på huslejestigninger

Stærke indlægsholdere
Jakob Ellemann-Jensens åbningstale bliver efterfulgt af et økonomisk overblik ’om udsigt til et omskifteligt vejr’, hvor cheføkonom Las Olsen, Danske Bank, igen i år giver en flyvning over de usikre tilstande, hvor stigende renter og inflation har afløst deflation og stagflation.

Senere i dag, torsdag, går blandt andre Managing Partner Nicholas Thurø, Cushman & Wakefield RED, adm. direktør Ole Faurby, NCC Property Development, adm. direktør Peter Stenholm, Ejendomdanmark, driftsdirektør Bünyamin Simsek, 1927 Estate, ejendomsdirektør Solveig Rannje, Velliv, markedsdirektør Mia Scheel, Sweco Architects, og projektudviklingsdirektør Mia Manghezi fra Pensiondanmark på scenen.

Læs også Årets ejendomsevent på dansk jord skydes i gang

Over 260 aktører i den danske ejendomsbranche deltager torsdag og fredag i denne uge på Ejendomsdagene 2022, som for fjerde år i træk foregår på Marienlyst Strandhotel i Helsingør. Foto: Estate Media

Blandt de mange indlægsholdere på Ejendomsdagene 2022 er også Senior Associate – Transactions Michael Fynbo Hansen, Patrizia, adm. direktør Jesper Nygård, Realdania, adm. direktør Torben Modvig, Casa, adm. direktør og hovedejer Hans-Bo Hyldig, FB Gruppen, samt adm. direktør Mette Kynne Frandsen, Henning Larsen.

Stjernespækket investorpanel
Desuden er investeringsdirektør Christian Fladeland, Heimstaden, adm. direktør Per W. Hallgren, Jeudan, og ejendomsdirektør Peter Olsson, AP Pension, samt direktør og partner Thomas Bertelsen, Birch Ejendomme, med i den store jubilæumsdebat fredag.

Uddeling af Ejendomspriserne
På Ejendomsdagene uddeles også i år – traditionen tro – de prestigefyldte Ejendomspriserne. Ejendomspriserne er delt op i fem kategorier – Årets projekt, Årets transaktion, Årets profil, Årets velkomst og hovedprisen: Estate Media Prisen.

Priserne blev indstiftet i 2012 af Estate Media og har hvert år siden været med til at løfte branchen ved at sætte fokus på det forbilledlige i bygge- og ejendomsbranchen. Priserne uddeles for at påskønne initiativ, dygtighed og engagement i ejendomsbranchen og skal sætte fokus på projekter og profiler, der er med til at gøre en forskel.

Læs også Hvem skal have Ejendomspriserne 2022? Stem på de nominerede

Se også Her er vinderne af Ejendomspriserne 2021

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder