Den kommende flerbrugerkontorejendom CPH Pulse på Havneholmen 2-4 på Havneholmen ved Københavns Havn bliver 16.830 kvm stor og er anden etape af Skanskas CPH Highline-projekt. Illustration: Holscher Nordberg

Skanska investerer godt en halv milliard kr. i københavnsk kontorprojekt

Skanska investerer 543 millioner kr. i et københavnsk kontorprojekt.

Det oplyser den svenske udviklings- og entreprenørkoncern torsdag morgen om projektet, som Skanska kalder CPH Pulse.

Den kommende flerbrugerkontorejendom på Havneholmen 2-4 på Havneholmen ved Københavns Havn er på 16.830 kvm med fællesarealer og er anden etape af Skanskas CPH Highline-projekt, som blev frasolgt i marts 2021 for knap 1 milliard kr. til britisk investor.

Læs mere i Britisk investor køber CPH Highline for godt 900 millioner kr.

Læs også Skanska har fået en ’attraktiv’ pris for CPH Highline

CPH Pulse er med 13.404 kvm – cirka 80 procent – udlejet til mine- og cementkoncernen FLSmidth, som har lejet syv etager i den 10 etager høje bygning.

Læs også FLSmidth opgiver milliardprojekt på hovedkontoret i Valby

Læs også ATP Ejendomme vil bygge 50.000 kvm boliger i Valby og totalrenoverer hovedkontor for FLSmidth

– Med CPH Pulse afslutter vi mange års byudvikling af Havneholmen og skaber sammenhæng i området. Det er et projekt med et stærkt fokus på bæredygtighed og medarbejdertrivsel, som samtidig kan løfte de mange nye krav til fleksible kontorarbejdspladser. Vi er glade for at kunne byde velkommen til FLSmidth, der passer rigtigt godt til den gruppe af virksomheder, vi har udlejet domiciler til på Havneholmen, siger adm. direktør Peter Nymann-Jørgensen, Skanska i Danmark.

CPH Pulse. Illustration: Holscher Nordberg

Kontorprojektet bliver certificeret med DGNB Platin, der er den højeste bæredygtighedscertifikat i det danske DGNB.

Opførelsen af CPH Pulse-projektet sker i samarbejde med entreprenøren KPC og begynder her i september 2022, inden færdiggørelsen er planlagt til 4. kvartal i 2024, oplyser Skanska.

CPH Pulse er tegnet af arkitektvirksomheden Holscher Nordberg, der også har tegnet naboejendommen CPH Highline og Skibbroen på Havneholmen. Rådgivende ingeniør er Sweco, mens Cushman & Wakefield RED har været lejerrådgiver for FLSmidth.

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder