Adm. direktør og partner Carsten Gørtz Petersen, Colliers International Danmark. Foto: Colliers

Colliers køber Pangea Property Partners

Colliers køber størstedelen af ​​det fremadstormende svenske-norske selskab Pangea Property Partners og bliver den markedsledende ejendomsrådgiver i Norden. Pangea Property Partners er en førende transaktionsrådgiver i Sverige og Norge. 

Colliers vil lancere en ny, nordisk organisation, hvor Pangea kommer til at supplere Colliers’ forretninger i Sverige, Danmark og Finland. Efter opkøbet vil Pangeas svenske aktiviteter operere under Colliers’ brand, og Pangeas norske aktiviteter vil blive del af en nyetableret Colliers-ejet virksomhed i Norge. Når handlen er endeligt gennemført, vil Colliers’ aktiviteter i Norden bestå af over 550 eksperter, heraf 80 specialister dedikeret til Capital Markets i Sverige, Norge, Finland og Danmark.

Pangea Property Partners er gået i markedet med at være partnerejet og helt uafhængige og har brystet sig af at være partner.

– Det giver os en unik position på det nordiske rådgivningsmarked uden forbindelse til andre aktører.

Bård Bjølgerud bliver CEO for Colliers i Norden
Men det er altså en ny situation nu, hvor Pangeas partnere med Bård Bjølgerud som den nok mest kendte i dansk sammenhæng sammen med det eksisterende lederteam i Colliers i Sverige beholder en betydelig aktiepost i den kombinerede forretning under Colliers’ partnerskabsmodel.

Pangea er vokset betydeligt siden etableringen gennem stærk vækst leveret i Norden og internationalt. I kombination med Colliers har vi et perfekt match med vores strategi og ambition om at blive den førende ejendomsrådgiver i Norden. Det var vigtigt for os, at vi samarbejder med en organisation, der deler vores forretningsfilosofi og kultur, siger stiftende partner og adm. direktør i Pangea Bård Bjølgerud, som bliver CEO, Nordics for Colliers.

Får nordisk markedsandel på over 27 procent
Pangea blev grundlagt i 2009 og har ekspertise inden for Capital Markets advisory, debt advisory og project finance og opererer fra kontorer i Oslo og Stockholm. Med dannelsen af ​​Colliers Nordic-regionen vil den kombinerede Capital Markets-aktivitet gøre Colliers til markedsleder i regionen med over 27 procent af markedsaktiviteten baseret på helårs 2021 RCA-data.

De fusionerede aktiviteter inden for Colliers Nordics vil tilbyde et komplet servicetilbud inden for capital marketsadvisory, debt advisory, project finance, leasing and sales brokerage, valuations, and project management.

– Fusionen af vores firmaer bygger på markedslederskab i Danmark og Finland, styrker vores positioner i Norge og Sverige og etablerer klart Colliers som den dominerende aktør i Norden, som er et vigtigt område for Colliers, siger Davoud Amel-Azizpour, CEO i Colliers EMEA.

Uændret dansk Colliers-organisation
Opkøbet af Pangea Property Partners vil ikke have nogen organisatorisk indvirkning på den danske Colliers-organisation, som fortsat vil ledes af adm. direktør og partner Carsten Gørtz Petersen med direkte reference til EMEA-ledelsen.

Carsten Gørtz Petersen understreger især vigtigheden af, at Colliers nu kan dække de større kunders rådgivningsbehov med pannordiske rådgivningsteams.

– Førstepladsen i Norden har længe været en mulighed, som nu med opkøbet af Pangea og sammenlægningen med Colliers og vores i forvejen stærke markedsposition er en realitet. Det er vi stolte og ydmyge over, og vi glæder os til i et forstærket nordisk Colliers at kunne rådgive og understøtte vores kunder endnu bedre på tværs af de Nordiske markeder. Vi forventer ingen ændringer i vores danske organisation eller i relationerne til vores kunder, men nye muligheder for øget samarbejde på tværs af landene, siger Carsten Gørtz Petersen.

Colliers i Danmark har tidligere meldt ud, at selskabet ønsker at fordoble omsætningen inden 2025, og med opkøbet synes den ambition væsentligt tættere på end før.

Læs mere i Colliers næsten femdobler overskud til ny rekord

Læs også Colliers-direktør: Sådan vil vi løfte vores forretning

Læs også Stor optur for næsten alle erhvervsmæglere efter coronaår

Læs alle nyheder om transaktioner her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder