Adm. direktør Flemming Engelhardt, Topdanmark Ejendom. Foto: Claus Boesen/Mediapress

Kritik af pensionskassers manglende klimamål for ejendomsinvesteringer

Pensionsselskaberne er blandt landets største ejendomsinvestorer, men selvom selskaberne har fokus på ansvarlighed og mindre CO2-udledning, har flere af dem ikke sat konkrete reduktionstal for CO2-aftrykket i ejendomsporteføljen.

Dagbladet Børsen har været i kontakt med de 15 største pensionsselskaber i Danmark, og ud af dem har Industriens Pension, AP Pension, Topdanmark og Lærernes Pension ingen konkrete måltal.

– Det er helt klart problematisk, hvis man ikke engang har en konkret strategi. Jeg synes, det er underligt, at så mange ikke følger den danske politik på området, for det er jo ikke noget nyt, at der skal gøres en stor indsats for at reducere CO2-aftrykket, siger Sarah Sonne Glatz, ekspert i bæredygtighed i Videncentret Bolius, til Børsen.

Hun forklarer, at alle selskaber som minimum bør tilslutte sig den overordnede danske klimapolitik om et klimaneutralt samfund i 2050. Det inkluderer selvstændige delmål for ejendomsporteføljen, og det har hverken Industriens Pension, AP Pension, Topdanmark eller Lærernes Pension.

Hos Topdanmark mener adm. direktør Flemming Engelhardt, Topdanmark Ejendom, at man kan investere ansvarligt uden at have et konkret mål for CO2-reduktion.

Ifølge ham må det ikke forveksles med, at der ikke er sat interne mål, og at der ikke er fokus på emnet. For eksempel bliver alle investeringer i den eksisterende portefølje såkaldt SDG-screenet, hvor relevante energioptimeringstiltag bliver synlige, påpeger Flemming Engelhardt.

Se Her er Danmarks største ejendomsejere i 2021

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder